Situație ruptă din desene animate. O pisică, reținută pentru trafic de droguri, a evadat dintr-o închisoare de maximă securitate

Publicat: 03/08/2020 | 18:08

Autoritățile din Sri Lanka au arestat, sâmbătă, o pisică. Felina este acuzată că face contrabandă cu droguri și cartele SIM pe care le căra într-o pungă de plastic legată la gât.

Pisica a fost prinsă de serviciile de informații și închisă în penitenciarul de maximă securitate Welikada din Colombo, capitala țării, scrie AFP citată de NST. Săptămâna trecută, poliția din Sri Lanka a prins și un vultur folosit de traficanți pentru a transporta droguri în suburbiile capitalei Colombo.

Citește și: Roxana Vancea s-a de gol în fața fanilor care au întrebat-o dacă vrea un copil. Răspunsul a uimit pe toată lumea

A evadat la o zi după ce a fost arestată

Felina căra în momentul în care a fost prinsă două grame de heroină, două cartele SIM și un card de memorie. Însă, ea a evadat duminică din camera în care era închisă în interiorul închisorii, a anunțat luni cotidianul local Aruna.

Penitenciarul de maximă securitate din Colombo a raportat în ultimele săptămâni o creștere a numărului de persoane care aruncă peste zid, în interiorul închisorii, pachete cu droguri, telefoane mobile și încărcătoare de telefon.

Sri Lanka se luptă cu o uriașă problemă a drogurilor, fiind implicați în trafic chiar și ofițeri de la serviciul de combatere a narcoticelor.

Traficul de droguri, pedepsit cu moartea

Anul trecut administrația din Sri Lanka se pregătește să angajeze, pentru prima oară în ultimii 43 de ani, doi călăi care să spânzure 4 deținuți condamnați la moarte.

În Sri Lanka violul, traficul de droguri și crimă sunt fapte care se pedepesc, potrivit legii, cu moartea. Cu toate acestea, niciun deținut n-a mai fost executat din 1976.

Uniunea Europeană și ONG-urile care lupta pentru apărarea drepturilor omului au condamnat ferm intenția statului Sri Lanka de a reîncepe execuțiile, susțînând că pedeapsa este „crudă, inumană și ineficientă in lupta cu traficul de droguri”.

Nu rata: Un medic renumit îi avertizează pe românii care merg la mare în plină pandemie: „Atenție, au apărut deja primele cazuri”

Mai mulți analiști politici au declarat că, de fapt, prin reluarea execuțiilor, Maithripala Sirisena nu încearcă să combată traficul de droguri, ci doar să își sporească șansele de a obține un nou mandat la alegerile prezidențiale care vor avea loc aproape de finele acestui an.

Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay