Situație paradoxală la Vaslui. Bătăuș, izolat la domiciliu alături fosta soție deși nu are voie să se apropie de ea

Publicat: 23/03/2020 | 16:30

Un bărbat din Vaslui, întors de curând din străinătate, s-a izoltat la domiciliu alături de soția sa de care nu are voie legal să se apropie, potrivit unui ordin de protecţie emis de Tribunal.

Autoritățile au fost sesizate în acest caz și anunță că situația este monitorizată la nivelul instituției. „Am fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că fostul soţ a încălcat prevederile ordinului de protecţie.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a prevederilor ordinului de protecţie.

Am informat toate autorităţile cu atribuţiuni în acest sens, situaţia fiind monitorizată la nivelul instituţiei noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, conform Agerpres.

Ce a decis Tribunalul Vaslui

În luna noiembrie a anului trecut, poliţiştii au emis un ordin de restricţie provizoriu pentru o perioadă de cinci zile, care presupunea evacuarea din locuinţă şi interdicţia de a se apropia la mai puţin de 100 de metri de soţie.

Ulterior, magistraţii au emis un ordin de protecţie pentru o perioadă de şase luni, dar fiindcă la momentul judecării cauzei femeia a anunţat că s-a mutat, nu s-a mai dispus evacuarea.

S-a stabilit doar faptul că acesta nu are voie să se apropie de soţie. Ulterior, bărbatul a plecat la muncă în străinătate, iar fosta soţie s-a întors la locuinţă.