Situație îngrijorătoare în Vrancea! Au fost depistate cinci focare de COVID-19 active, dintre care două la Spitalul Focşani

Publicat: 05/08/2020 | 16:34

Epidemia de coronavirus continuă să se accentueze în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate alte 1.309 de noi cazuri de îmbolnăvire. În acest context, au fost depistate noi focare de COVID-19. În Vrancea există cinci focare active.

În prezent în județul Vrancea există cinci focare de COVID-19 active, dintre care două la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani, în secţiile de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, potrivit DSP Vrancea. Un al treilea focar a fost detectat la o primărie din județ, altul la o societate comercială, iar ultimul la un ocol silvic.

Potrivit prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, în cursul zilei de miercuri, măsurile de prevenţie au fost suplimentate pentru a facilita anchetele epidemiologice desfăşurate de DSP. (CITEȘTE ȘI: MANAGERUL SPITALULUI JUDEŢEAN DIN VRANCEA A FOST CONFIRMAT CU CORONAVIRUS ȘI DUS LA SPITAL)

“Pe lângă măsurile de prevenţie arhicunoscute, chiar astăzi (miercuri n.r.), în cadrul grupului de consultare de pe lângă CJSU, a venit propunerea ca în fiecare instituţie să se facă zilnic un rezumat al triajului epidemiologic, pentru a ne asigura că se face acel triaj. Să existe un raport zilnic referitor la numărul de persoane care sunt la serviciu, numărul de persoane care vin în instituţie pentru diverse treburi, al celor aflaţi în concediu medical sau concediu de odihnă, astfel încât, în situaţia în care avem nevoie de informaţii din urmă, să se poată face un control încrucişat al informaţiilor între DSP şi instituţia respectivă. Tot acolo se vor consemna şi cazurile care ies din normă, respectiv persoane cu temperatură ridicată sau simptome, şi ce măsuri s-au luat. Acest procesul verbal al triajului zilnic va fi îndosariat la instituţia respectivă şi va fi trimis lunar către DSP, pentru a găsi mai uşor cazurile de contact direct şi pentru a putea creiona clar link-ul epidemiologic al cazului respectiv”, a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghiţă Berbece.

Două focare active la Spitalul Judeţean Focşani

Prefectului judeţului Vrancea a declarat că focarele de la Spitalul Judeţean Focşani sunt ținute sub control şi că epidemiologul unităţii medicale trebuie să ia măsurile care se impun pentru a limita infectarea ulterioară. (VEZI ȘI: INFECTAT CU COVID-19, UN BĂRBAT DIN VRANCEA A FUGIT DIN SPITAL! UNDE ȘI CU CINE A FOST PRINS DE POLIȚIE)

„La spitalul din Focşani, sunt nişte probleme, dar ele nu depăşesc media. Spitalul are şi epidemiolog care poate să facă ancheta epidemiologică, şi trebuie să o facă, şi sper să o fi făcut la timp, şi să dispună măsurile care se impun, respectiv testarea cadrelor medicale, revizuirea circuitelor, identificare cauzelor care au dus la acele infectări, astfel încât să scadă numărul infectaţilor în zonă”, a mai spus Gheorghiţă Berbece.

Până în prezent, în Vrancea au fost înregistrate 1.859 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.