Situație îngrijorătoare în Germania! A fost descoperit un nou focar de coronavirus. Sute de locuințe în carantină

Publicat: 16/06/2020 | 22:53

Coronavirusul s-a extins în aproape toată lumea și a făcut un număr foarte mare de victime. După o perioadă de mai bine de trei luni în care răspândirea  acestuia a fost accelerată, în ultimul timp majoritatea statelor au intrat pe o pantă descendentă, însă veștile bune par să nu dureze mult.

După ce în China se preconizează apariția unui al doilea val de coronavirus, lucrurile încep să se destabilizeze din nou și în Europa. Apar noi focare de infecție, iar numărul celor contaminați începe să crească. La fel se întâmplă și în Germania, unde potrivit Euronews, a fost descoperit un focar mare. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS LA O ȘCOALĂ DIN GERMANIA! CINCI ELEVI ROMÂNI AU FOST CONFIRMAȚI POZITIV)

Sute de locuințe din Berlin au fost puse sub carantină. În urma descoperirii focarului de coronavirus, s-au impus măsuri stricte. Astfel, 369 de locuințe din cartierul Neukölln, din Berlin, au fost izolate. Aici au fost depistate zeci de cazuri de coronavirus, în total, în 15% din locuințele din șase blocuri au fost găsite persoane infectate.

„Lucrul special aici este că (n.r. virusul) s-a răspândit incredibil de repede. Nu este ușor, cu opt oameni într-un apartament cu două camere, să te ferești de ceilalți sau să stai izolat timp de două săptămâni”, a explicat primarul din Berlin, Martin Hikel. Acesta a declarat că a fost nevoit să apeleze la măsura carantinei.

Cu două zile în urmă, 112 infectări și un deces au fost descoperite în nordul Germaniei, în orașul Bremerhaven, potrivit Deutsche Welle. Chiar și în acest context, luni, Germania și-a deschis granițele pentru călătorii din UE, Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Marea Britanie. (VEZI ȘI: CONTAMINĂRILE CONTINUĂ LA ABATORUL DIN BIRKENFELD, GERMANIA! ÎNCĂ 10 MUNCITORI ROMÂNI AU FOST CONFIRMAŢI CU COVID-19)

Până în prezent, în Berlin au fost înregistrate peste 7.300 de cazuri de coronavirus și un număr total de 200 de decese.