Situație inedită în Iași! Un bărbat a fost ”readus” la viață de judecători, după ce a fost declarat mort timp de 14 ani

Publicat: 19/12/2020 | 12:37

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au constatat că, dintr-o eroare, un bărbat de 70 de ani, din comuna Bivolari, a fost declarat mort timp de 14 ani.

Procesul a început pe data de 17 iunie 2020. Atunci, Starea Civilă a solicitat, în contradictoriu cu Primăria comunei Bivolari și Vasile Rusu, îndreptarea erorii comise de un funcționar neatent. Mai exact, ofițerul Stării Civile a cerut ștergerea mențiunilor privind decesul ieșeanului în vârstă de 70 de ani.

Cei de la Starea Civilă au mai menționat că, din verificarea extraselor de uz oficial de pe actele de naștere, s-a constatat că mențiunile respective au fost corect înscrise pe actul de naștere – exemplarul II al lui C.V., care chiar a decedat, dar nu și la Vasile Rusu, care este în viață. Magistrații au constatat din documentele depuse la dosar că există o diferență între codul numeric personal al bărbatului decedat și cel al septuagenarului ieșean, potrivit bzi.ro.

Eroarea a fost descoperită abia acum, după ce în urmă cu 14 ani un funcționar neatent l-a declarat mort pe bărbatul din Iași.
Astfel, recent, magistrații au admis acțiunea formulată de către Starea Civilă Bivolari.

”Instanța admite cererea formulată de către petenta Starea Civilă, prin Lucreția Cibotaru, în calitate de ofițer de Stare Civilă, delegat al Primăriei comunei Bivolari. Anulează mențiunea de deces: „decedat act din 22 iunie 2006, înregistrat la Primăria Sectorului 5 București” și mențiunea privitoare la „codul numeric personal…”, înscrise pe actul de naștere – exemplarul I al numitului Vasile Rusu”, au precizat judecătorii ieșeni.