Situație incredibilă la Serviciul de Ambulanță Vaslui! Angajații îi roagă pe oameni să doneze bani pentru a-și cumpăra combinezoane și dezinfectanți

Publicat: 04/01/2021 | 12:35

Angajații Serviciului de Ambulanță Vaslui sunt aproape în punctul de a rămâne fără combinezoane și dezinfectanți. Pentru a putea achiziționa cele necesare au făcut un apel public către toți cei care ar putea dona bani.

Ambulanțierii din Vaslui fac apel la populație să doneze bani pentru a-și putea cumpăra combinezoane și dezinfectanți, spunând că mai au materiale pentru doar câteva zile, potrivit Vremea Nouă.  

„Din cauza procedurilor greoaie din Legea achizițiilor publice, în acest moment mai avem materiale pentru câteva zile, așa că ne pregătim pentru cele mai negre scenarii. Firme care vând astfel de materiale sunt pe piață, dar vor plată cash. Ori, prin instituție, trebuie să respectăm anumite proceduri, ne confruntăm cu numeroase contestații, ceea ce întârzie foarte mult achiziționarea acestor echipamente și materiale.

 Facem apel la vasluienii cu suflet mare să ne sprijine și să doneze cât pot în contul asociației pentru că ai noștri colegi chiar sunt în prima linie, intră în contact primii cu pacienții”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Lipsa echipamentelor, datorată contestațiilor depuse la licitații

Reprezentantul SAJ Vaslui spune că lipsa echipamentelor a fost cauzată de contestațiile depuse la licitații, care au întârziat achiziția celor necesare chiar și cu câteva luni.

Angajații SAJ Vaslui se deplasează echipați cu combinezoane la aproape toate solicitările, însă dezinfectanții și echipamentele din stoc nu sunt suficiente, existând riscul să se afle în perioada următoare în situația de a fi neprotejați.

 „Bugetele Serviciilor de Ambulanță nu au fost dimensionate pentru o asemenea criză sanitară, pentru că nimeni nu se gândea la așa ceva. A fost perioada primelor luni, în care nu aveam destule echipamente, motiv pentru care am apelat la sprijinul comunității pentru a putea achiziționa acele echipamente de protecție, dezinfectanți și materiale sanitare.

 Ulterior, statul român a reușit să cumpere acele echipamente și am primit și noi foarte multe. Numai că odată cu sfârșitul stării de urgență, când cazurile au fost totuși puține, oamenii au început să iasă din case, numărul cazurilor a început să crească, iar în perioada verii și a toamnei am avut foarte multe solicitări.”, a mai declarat medicul Daniel Ungureanu.