Situație halucinantă. Peste 80 de persoane au murit lovite de fulger, într-o singură zi. Unde s-a întâmplat nenorocirea

Publicat: 26/06/2020 | 07:52

Tragedie în India, în urma unei furtuni violente! Peste 80 de persoane au murit lovite de fulger, într-o singură zi, în statul Bihar. 

Potrivit informațiilor oferite de presa internațională, nu mai puțin de 83 de persoane au murit într-o singură zi, fiind toate lovite de fulger. Totul s-a petrecut în statul Bihar din India.

NU RATA – INCENDIU LA UN CLUBUL DIN TIMIȘOARA, DUPĂ CE UN FULGER A LOVIT ÎN CURTEA BAZEI DE AGREMENT

Guvernul regiunii Bihar din nord-estul Indiei transmite că 83 de persoane și-au pierdut viața, după ce au fost lovite de fulger. Tragedia s-a petrecut joi, notează presa. Mai exact, potrivit informațiilor oferite de CNN, departamentul pentru situații de urgență a anunțat că districtul Gopalganj a fost cel mai afectat, înregistrând 13 persoane ucise de fulger. 

Celelalte cazuri au fost înregistrate în 22 de zone separate din India, mai relatează sursa citată. În urma celor întâmplate, familiile afectate de tragedii vor primi suma de 5.300 de dolari.

Familiile au primit condoleanțe din partea premierului

Primul ministru din India, Narendra Modi a povestit pentru CNN că tragediile au marcat unele districte din Bihar și Uttar Pradesh, în nordul Indiei, iar morțile au fost înregistrate în urma unei furtuni violente, ce a avut loc joi. El a punctat faptul că Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a sări în ajutorul familiilor afectate.  „Îmi exprim condoleanțele familiilor celor care și-au pierdut viața în acest dezastru”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI – VIDEO. CODUL PORTOCALIU A FĂCUT RAVAGII ÎN ARGEȘ! O MOARĂ A IZBUCNIT ÎN FLĂCĂRI DE LA UN FULGER, MAI MULȚI COPACI DOBORÂȚI ȘI AUTOTURISME DISTRUSE

În India și mai ales în Asia de Sud au loc extrem de des astfel de nenorociri, din cauza fulgerelor. Tragediile se petrec în lunile mai și iunie, în fiecare an. Potrivit Biroului Național de Înregistrare a Criminalității din India, au fost înregistrate 2.885 de decese atribuite fulgerului în 2017 și 2.357 în 2018.