Situație halucinantă! Morții de la Spitalul Județean Suceava riscă să nu mai fie ridicați de la morgă

Publicat: 06/04/2020 | 14:34

Situație halucinantă! Morții de la Spitalul Județean Suceava riscă să nu mai fie ridicați de la morgă. Firmele de pompe funebre rămân fără echipamente de protecție.

Morga unității medicale din Suceava continuă să fie supraaglomerată. Nu de puține ori, în curtea spitalului au fost văzute dricuri stând la coadă pentru a ridica trupurile neînsuflețite ale pacienților, care nu au mai putut fi salvați de către medici, potrivit ziardesuceava.ro.

Firmele de pompe funebre au fost nevoite să mai angajeze personal și să achiziționeze echipamente de protecție, deoarece toți morții de la Spitalul Județean Suceava sunt suspecți a fi infectați cu coronavirus. (CITEȘTE ȘI: MĂSURI DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CAZUL ORAȘULUI SUCEAVA. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SPITALUL DECLARAT FOCAR DE CORONAVIRUS)

Cum astfel de echipamente sunt greu de găsit pe piață, firmele de pompe funebre riscă să își suspende activitatea până la sfârșitul crizei, iar morții să rămână la morga unității medicale.

„Cât timp vom avea echipamente de protecție vom munci. Dacă nu vom mai avea vom pune lacătul pe ușă. Sunt tot mai greu de găsit aceste echipamente. Ar trebui să ni se pună și nouă la dispoziție echipamente de protecție. Noi nu le vrem gratis, dar să avem de unde să le cumpărăm. Angajații noștri au și ei familii, intră în contact cu multă lume, nu îi putem supune la un asemenea risc. Deocamdată, mai avem echipamente de protecție pentru o săptămână”, a declarat Ovidiu Bejinariu, patronul de la Ava Memorial Suceava.

După ce orașul Suceava a fost băgat în carantină totală, se iau măsuri mult mai drastice în privința Spitalului Județean Suceava, declarat un adevărat focar de coronavirus. Astfel, potrivit noilor reguli impuse, autoturismele și pietonii nu mai au voie să treacă prin fața clădirii.