Situație halucinantă la Spitalul Județean din Deva. O asistentă, în stare gravă după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu noul coronavirus

Publicat: 08/04/2020 | 07:36

Situație de-a dreptul halucinantă la Spitalul Județean din Deva, după ce o asistentă a fost scuipată de o pacientă violentă, infectată cu noul coronavirus. În urma celor întâmplate, aceasta este în stare gravă. 

O asistentă de la Spitalul Județean din Deva este în stare gravă, după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu noul coronavirus. Mai mult, potrivit digi24.ro, alți patru medici de la ATI sunt și ei contaminați, dar starea lor este una bună, din fericire.

„De o săptămână avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost și ei suficienți, dar acum o parte din ei s-au îmbolnăvit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensivă. Starea lor este, din fericire, bună. Avem în schimb o doamnă asistentă la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de gardă, și o pacientă Covid pozitivă ne-a scuipat, a devenit violentă în noaptea respectivă și doamna asistentă nu este chiar așa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite. Noi sperăm într-un final fericit și suntem convinși că așa o să fie. Dar cu un pic de mai multă străduință și cu un pic de mai multă suferință, din păcate” a declarat Bianca Glodean, medic internist la Spitalul Județean din Deva.

RISCUL la care ne supunem în izolare dacă nu facem mișcare și exercițiile fizice pe care le putem face pentru prevenirea kilogramelor în plus: „ Ciocu’ mic şi joc de glezne”

În plină pandemie de coronavirus, Spitalul Județean din Deva este un adevărat focar de Covid-19. Există numeroase cadre medicale infectate, iar sursa citată informează că și conducerea spitalului se clatină, după ce s-au înregistrat demisii. Mai mult, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că nu exclude posibilitatea ca și aici să fie numită o conducere militară, după modelul spitalului din Suceava.

„La noi au fost o serie de bâlbe, care au dus până la urmă, nu știm nici până acum din ce motiv, la desemnarea Spitalului nostru Județean, din prima, ca spital Covid și la infectarea consecutivă a mai multor cadre medicale. Aceasta a determinat apoi instituirea unei carantine, pe care noi am văzut-o, cu colegii din sindicat, ca pe un fel de muncă forțată, pentru că au fost închiși colegi timp de patru zile – sunt și acum, în timp ce noi vorbim -, colegi care se află în acea carantină în interiorul instituției. Noi ținem foarte mult ca să ni se respecte dreptul acesta de a putea beneficia de timpul de odihnă în afara spitalului”, a explicat Bianca Glodean, la Digi 24.