Situație dramatică în București, după explozia de infectări cu COVID-19. Care este explicația lui Alexandru Rafila

Publicat: 01/08/2020 | 16:54

Numărul de infectări din București crește alarmant, lucru ce generează o adevărată situație dramatică pentru Capitală. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a găsit explicația pentru explozia de infectări din București. 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a vorbit despre situația dramatică prin care trece Capitala, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Rafila este de părere că numărul infectărilor a explodat în ultima perioadă din cauza faptului că bucureștenii sunt turiști atât la munte, cât și pe litoral, acolo unde riscul de infectare este mult mai ridicat.

NU RATA – BILANȚ ÎNGRIJORĂTOR: 401 PACIENȚI CU COVID-19 SE AFLĂ LA TERAPIE INTENSIVĂ, 36 AU MURIT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

„O explicaţie care să fie 100 la sută credibilă ar putea fi făcută în urma unui studiu, pentru că nu poţi decât să fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca să poată să dea un astfel de răspuns. Eu vă spun ce cred eu. Bucureştiul este un oraş dinamic, oameni din toată ţara vin şi pleacă din Capitală, bucureştenii sunt şi turişti în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Braşov şi litoral. Şi atunci, datorită acestei dinamici a populaţiei, sigur că şi probabilitatea de transmitere a infecţiei este mai mare. Cred că această explicaţie este aproape de adevăr”, a spus Alexandru Rafila.

România a înregistrat azi alte 1.225 cazuri de infectare cu noul coronavirus

Până astăzi, 1 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.225 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.