Situație de criză la Spitalul din Comănești, județul Bacău. 24 de angajați ar putea fi infectați cu noul coronavirus

Publicat: 25/03/2020 | 11:33

Situație de criză la Spitalul din Comănești, acolo unde 24 de angajați ar putea fi infectați cu Covid-19, după confirmarea primului deces de coronavirus.

Autoritățile locale au convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), iar primele măsuri i-au privit direct pe cei 24 de angajați (medici și personal medical) care ar fi putut avea contact cu pacientul decedat. Leonid Iacob, profesor și poet, a stat internat circa 24 de ore la secția ATI.

(VEZI ȘI AICI: CRIZA MONDIALĂ GENERATĂ DE CORONAVIRUS SE VA ÎNCHEIA PE 12 IULIE 2021. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI)

Există riscul scenariului de la Suceava

De la ambulanțierul care a transportat pacientul confirmat, ulterior, cu coronavirus și până la medicii, asistenții medicali și infirmierii, care la rândul lor au intrat în contact cu alte persoane, 24 de persoane ar putea fi infectate cu noul coronavirus.

Potrivit lui Viorel Miron, primarul orașului Comănești, ”spitalul urmează să fie dezinfectat, iar personalul medical va fi izolat într-o pensiune închiriată de către autoritățile locale”.

Urmează ancheta Direcției de Sănătate Publică și deciziile. (NU RATA: CORONAVIRUSUL CREAZĂ HAOS ȘI ÎN CADRUL CFR! ZECI DE TRENURI AU FOST SUSPENDATE. LISTA COMPLETĂ)