Situație critică în Ucraina! Record de noi cazuri de coronavirus. „Avem cifre extrem de alarmante. Ameninţarea nu a dispărut”

Publicat: 11/06/2020 | 23:05

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel mondial. Au fost înregistrate milioane de cazuri de persoane contaminate și extrem de multe victime. Acum, în majoritatea țărilor virusul a luat-o pe o pantă descendente, ce a determinat o serie de măsuri de relaxare.

Însă chiar dacă masurile au fost relaxate, pericolul reprezentat de virusul COVID-19 încă nu a dispărut. Deși majoritatea țărilor se bucură de o reîntoarcere la normal, acest lucru nu este valabil peste tot. Un exemplu este Ucraina, care a înregistrat un număr record de noi cazuri de îmbolnăvire. (CITEȘTE ȘI: MUTARE-ȘOC ÎN UCRAINA. PREȘEDINTELE ZELENSKI L-A DEMIS PE ȘEFUL ADMINISTRAȚIEI PREZIDENȚIALE, IAR RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ OMUL DE INFLUENŢĂ ÎN ADMINISTRAŢIA DE LA KIEV)

Astfel, 689 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrat, joi, în Ucraina, pe fondul ieşirii din izolare, motiv pentru care ministrul sănătății a anunțat că pregătește noi măsuri, relatează AFP, citată de Agerpres. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE GUVERN! DATA DE 15 IUNIE ADUCE NOI MĂSURI DE RELAXARE. LOTERIA, CASELE DE PARIURI ȘI JOCURILE DE NOROC SE REDESCHID)

Ministrul sănătății din Ucraina, Maksin Stepanov, s-a arătat extrem de îngrijorat de situația actuală în care numărul de noi cazuri a început să crească alarmant de o săptămână. El a condamnat numeroasele încălcări ale regulilor de distanţare şi nepurtarea măştii de către ucraineni.

 „Avem cifre extrem de alarmante. Ameninţarea nu a dispărut, dar uitaţi-vă pe străzi, priviţi ce se întâmplă în jurul nostru. Am renunţat la orice izolare, am decis că aceasta nu mai există”, a declarat revoltat ministrul, într-o conferinţă de presă.

În acest context tragic, Ministerul Sănătăţii a anunțat că este pe cale să pregătească măsuri „urgente în numele vieţii şi al sănătăţii fiecăruia dintre noi”.

Ucraina a înregistrat de vinerea trecută 3.659 de noi cazuri de coronavirus, o creştere de aproape 21% comparativ cu precedentele şapte zile, conform calculelor AFP pe baza statisticilor oficiale.