Situație critică în Spania! Ce se întâmplă cu noile cazuri de Covid-19

Publicat: 12/08/2020 | 18:33

Spania se află într-o situație critică, după ce trecuse cu bine peste primul val al pandemiei de coronavirus care afectează întreaga planetă.

Săptămâna aceasta, Spania are cele mai mari cifre de infectare cu coronavirus din Europa.

Luni, țara a comunicat o medie de 4.923 de cazuri noi zilnice, în ultimele şapte zile, mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia. Guvernul spaniol spune că numărul cazurilor crește odată cu înmulţirea testelor.

Spania se află într-o situaţie „critică”, potrivit specialiştilor, scrie Digi 24.

323.000 de spanioli, bolnavi de Covid-19

Cu 323.000 de cazuri, Spania este prima din Europa de Vest, a unsprezecea din lume şi este cu mult înaintea vecinilor, cu 108 cazuri la 100.000 de locuitori, faţă de 28 în Franţa, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania şi 8 în Italia, notează lefigaro.fr. 

Astfel, tot mai multe țări europene impun carantină persoanelor care se întorc din Spania.

În acest sens, Germania şi-a extins, marţi, avertismentele împotriva călătoriilor turistice în Spania, clasificând Madridul şi Ţara Bascilor ca zone de risc.

Spania a cunoscut mai mult de 500 de focare de coronavirus încă din primul val şi se confruntă, de asemenea, cu transmiterea comunitară. Această transmitere „nu este perfect controlată, dar se diminuează treptat”, a declarat, luni, şeful epidemiolog al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon.

Foto: pixabay.com

 

Citește și...