Situație alarmantă la Sinaia! „Am cerut pentru prima dată sprijinul Armatei”

Publicat: 20/12/2020 | 13:46

Zeci de oameni au luat cu asalt pârtiile din Sinaia în acest weekend. Din cauza aglomerației măsurile de prevenire a răspândirii virusului au fost cu greu respectate. Situația este la limită, așa că primarul a cerut sprijinul Armatei pentru a controla mulțimea.

În prima faza, în încercarea de a desfășura toate activitățile în condiții câte mai sigure Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al oraşului Sinaia a decis ca măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infectării să fie luate imediat în zonele aglomerate ale domeniului schiabil, a anunţat primăria. (CITEȘTE ȘI: MĂSURI DE URGENŢĂ LUATE ÎN SINAIA, DUPĂ CE OAMENII AU LUAT CU ASALT PÂRTIILE)

Pentru a pune în aplicare noile măsuri, primarul orașului, Vlad Oprea, a solicitat sprijin către Ministerul Apărării, „pentru a dirija oamenii pe pârtiile de schi și pentru a-i face să respecte regulile stabilite”

 „Am cerut pentru prima dată sprijinul Armatei, mai precis sprijinul Batalionului de Vânători de Munte. Sperăm să îl avem de săptămâna viitoare, acest lucru este o noutate. Acest lucru a fost necesar pentru a dirija oamenii pe pârtiile de schi și pentru a-i face să respecte regulile stabilite”, a precizat primarul orașului Sinaia pentru Libertatea.

Avem nevoie de Vânătorii de Munte, pentru că ei sunt specializați, știu să schieze. Jandarmeria voia să ne dea oameni, dar nouă ne trebuie oameni care să urce pe munte”, a declarat primarul din Sinaia, pentru Libertatea.ro.

Dacă lumea nu respectă regulile o să închidem pârtiile”

În acest weekend aproximativ 10.000 de oameni au fost prezenți pe pârtiile de la Sinaia. Primarul Vlad Oprea a mai spus că dacă oamenii nu sunt responsabil și ignoră regulile, atunci o să fie nevoit să închidă pârtiile. (VEZI ȘI: INCREDIBIL! CÂT COSTĂ REVELIONUL LA SINAIA – SUMA COLOSALĂ PE CARE TREBUIE SĂ O SCOȚI DIN BUZUNAR, PENTRU O NOAPTE DE CAZARE)

„Mai avem o noutate. Biletele se procură și online, ca să evităm aglomerațiile. Văd că lumea intră pe online, sunt din ce în ce mai mulți. Și am mai transmis că dacă lumea nu respectă regulile, dacă nu poartă măști, o să închidem pârtiile”, a mai spus Vlad Oprea, potrivit sursei citate.