Situație alarmantă în Țăndărei, județul Ialomița. Armata verifică izolații la domiciliu: ”Este o bombă cu ceas!”

Publicat: 03/04/2020 | 12:32

Sunt 21 de persoane infectate cu noul coronavirus în Țăndărei, județul Ialomița, iar situația este din ce în ce mai îngrijorătoare, în contextul în care au fost raportate peste 300 de cazuri de izolare la domiciliu. 

Foarte mulți locuitori ai orașului s-au întors în țară din ”zone roșii” – Italia, Franța, Germania sau Italia -, iar infecția s-a răspândit cu rapiditate pentru că nu au fost respectate măsurile restrictive impuse autorități. În astfel de condiții, s-a cerut sprijinul armatei pentru ca totul să fie ținut sub control, iar acum sunt efectuate verificări la domiciliile celor care ar trebui să se afle în izolare.

”A fost trimisă armata la Țăndărei, pentru a face ordine în oraș. Țăndărei este ca o bombă cu ceas și este la un pas să se transforme într-un focar de coronavirus. Mulți dintre cei întorși din străinătate nu au respectat măsurile de precauție. Spitalul din localitate este supraaglomerat, există cadre medicale infectate. Nu mai sunt locuri în spital”, informează anten3.ro.

(CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL CADRELOR MEDICALE DIN ROMÂNIA INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS CREȘTE DE LA O ZI LA ALTA. ÎNCĂ 13 CAZURI AU FOST RAPORTATE)

”Toți au fost romi, toți din Țăndărei”

Există și informații, oferite sub protecția anonimatului, din care reiese că autoritățile din localitate nu comunică numărul real de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar situația ar fi mult mai gravă decât este prezentată.

Au murit șase persoane pe care eu le știu sigur, infectate cu noul coronavirus. A șaptea a murit astăzi (n.r. – miercuri), un bărbat de 60 și ceva de ani. Toți au fost romi, toți din Țăndărei. Sunt foarte mulți contaminați. În spital au venit de vineri și până acum șapte sau opt persoane suspecte de coronavirus, pentru testare. Trei au fost deja confirmate. Vin cu temperatură, cu dureri de gât, cu tuse. Când ajung la noi, sunt internați pe secția Pediatrie transformată într-un fel de secție de preluat suspecți de coronavirus. Asistentele îmbracă un costum de dimineața până seara. Nu se pot duce nici la WC, că dacă-l dau jos, trebuie altul, și nu mai au de unde”, a declarat un cadru medical, sub protecția anonimatului, potrivit recorder.ro.

(VEZI ȘI AICI: UNDE S-A AUTOIZOLAT FLORIN CĂLINESCU ÎN PLINĂ PANDEMIE DE COVID-19. “AM O GOSPODĂRIE CU…” CÂTE ANIMALE CREȘTE ACTORUL)