Situație alarmantă în SUA! OMS: poate să devină noul epicentru al pandemiei de coronavirus

Publicat: 24/03/2020 | 16:36

Pandemia de coronavirus a cuprins întreaga lume. Situația este critică,  iar virusul se răspândește foarte repede. Virusul COVID-19 a apărut pentru prima dată în China și s-a răspândit peste tot. Acum în cel mai mare pericol pare să se afle SUA.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi o „accelerare foarte puternică” a epidemiei noului coronavirus în Statele Unite, unde au fost înregistrate, până acum,  46,485 de cazuri de persoane infectate, dintre care 591 de decese. (CITEȘTE ȘI: CRIZA CORONAVIRUSULUI. UN ROMÂN CARE LUCREAZĂ ÎN ITALIA AVUT PARTE DE O EXPERIENȚĂ TERIBILĂ : ”CER DOAR SĂ-MI SPUNĂ CINEVA CUM SĂ FAC PENTRU CA MAMA SA AIBĂ O MOARTE DEMNĂ, ACASĂ…”)

Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, atunci când a fost întrebată dacă Statele Unite ar pute deveni noul epicentru al pandemiei, a răspuns că „asistăm la o accelerare foarte puternică a numărului cazurilor în Statelor Unite. Cred, deci, că au potenţialul” 

Bilanţul victimelor pandemiei la nivel mondial  este de 14.510 morţi în prezent – ar urma „să crească considerabil”, pe măsura semnalării unor noi cazuri, a apreciat Margaret Harris. (VEZI ȘI: PREOT ITALIAN INFECTAT CU CORONAVIRUS, SACRIFICIU SUPREM! A RENUNȚAT LA APARATUL DE RESPIRAT ÎN FAVOAREA UNEI PERSOANE PE CARE NICI NU O CUNOȘTEA)

Potrivit OMS, 85% dintre noile contaminări înregistrate în ultima zi se concentrează în Europa şi Statele Unite.