Situație alarmantă din cauza coronavirusului. Tokyo ar putea institui stare de urgență, din cauza numărului mare de infectări

Publicat: 31/07/2020 | 16:35

Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, Tokyo ar putea institui stare de urgență. Potrivit presei internaționale, guvernatorul capitalei nipone, Yuriko Koike, a punctat vineri că ar putea institui starea de urgență dacă situația nu se îmbunătățește în ceea ce privește numărul de cazuri raportate zilnic.

Koike a făcut din nou apel la responsabilitatea cetățenilor și i-a îndrumat pe aceștia să respecte cu sfințenie normele impuse de autoritățile competente, pentru ca situația să nu scape din nou de sub control. Mai mult, guvernatorul a menționat că dacă numărul de cazuri va continua să crească, Tokyo va institui stare de urgență.

Numărul alarmant de infectări cu noul coronavirus înregistrat astăzi în Tokyo este din cauza faptului că cetățenii nu au acordat suficientă atenție normelor impus de autorități, deși guvernatorul le-a explicat în mod clar că situația va scăpa de sub control, dacă se vor abate de la ele.

Tokyo, la un pas de instituirea stării de urgență

Potrivit informațiilor oferite de timeout.com, starea de urgență ar putea fi instituită doar în Tokyo, dacă numărul de infectări cu noul coronavirus nu va scădea în zilele următoare.

„Suntem aproape în punctul în care trebuie luată în considerare o stare de urgență doar pentru Tokyo. Vreau să rog pe toată lumea să ia măsuri pentru a putea evita măsurile suplimentare impuse de autorități” a spus guvernatorul Koike. De asemenea, acesta îndrumă populația să nu participe la adunări și să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar acest lucru.

Pentru a combate răspândirea virusului, Koike, guvernatorul din Tokyo solicită, de asemenea, ca restaurantele, barurile și localurile de karaoke să se închidă la ora 22:00, începând cu 3 august, iar măsura să rămână în vigoare până la sfârșitul lunii. Patronii restaurantelor care se vor supune acestor reguli vor fii recompensați în bani, mai punctează acesta.

Japan Today raportează că, mai devreme, secretarul general Yoshihide Suga a declarat că Japonia nu trebuie să declare o a doua stare de urgență.