Situația scapă de sub control în Italia! Peste 40.000 de oameni sunt acuzați că nu respectă carantina

Publicat: 20/03/2020 | 20:31

În Italia, țara cea mai afectată din lume la ora actuală din cauza pandemiei de Covid-19, peste 40.000 de oameni se plimbă liberi pe străzi. Unii dintre ei fiind chiar bolnavi de noul coronavirus. Autoritățile italiene au depus plângeri penale împotriva tuturor celor care ies din case în stare de alertă națională, potrivit The Guardian.

Toți cetățenii italieni sunt izolați la domiciliu din data de 9 martie, atunci când premierul Giuseppe Conte a impus carantină la nivel național. Ceea ce înseamnă că toți oamenii au dreptul să iasă din casă doar pentru a merge la muncă, la farmacie sau la supermarket pentru a-și lua provizii. Însă mulți italieni ignoră legea, conform ultimelor date raportate de autorități.

Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, găsit la cumpărături

Un caz alarmant a înlemnit autoritățile în orașul Sciacca din Sicilia, unde un bărbat diagnosticat pozitiv cu Covid 19 a fost găsit de poliție la cumpărături. Procurorii au deschis o anchetă, iar bărbatul riscă acum până la 12 ani de închisoare pentru răspândirea epidemiei.

Alt bărbat găsit pe stradă, noaptea, în căutare de… plăceri

Un alt bărbat a fost găsit în data de 10 martie la ora 2.30 noaptea pe străzile din Torino, în timp ce căuta o prostituată.

CITEȘTE ȘI: VACCIN PENTRU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. MEDICUL ALEXANDRU RAFILA: ”SĂ VEDEM DACĂ ESTE EFICIENT. E DESTINAT DOAR PERSOANELOR CARE…”

Doi preoți sancționați

Poliția din Veneția a depus plângere și împotriva unui preot care a oficiat o slujbă de înmormântare. De asemenea, alt preot a fost raportat din același motiv, alături de rudele decedatului. Slujbele de înmormântare sunt interzise în starea de alertă.

Mai mult, un bărbat care avea simptome de coronavirus a mers să-și facă operație de rinoplastie, acunzându-le medicilor că este un posibil suspect, de teama că nu s-ar mai putea opera. Procuratura din Aosta l-a trimis în judecată pe bărbatul ignorant.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR AL SPECIALIȘTILOR: ”PANDEMIA DE CORONAVIRUS AR PUTEA DURA ANI DE ZILE”

Mii de italieni s-au plâns pe rețelele de socializare de prezența oamenilor pe străzi,.

„Problema este că decretul guvernamental nu interzice explicit deplasarea în public decât în cazul persoanelor testate pozitiv de coronavirus sau care au intrat în contact cu o persoană infectată”, a spus Salvatore Vella, procurorul din provincia Agrigento (Sicilia).

Mulți dintre cei acuzați de încălcarea decretului s-au justificat spunând că nu au înțeles exact restricțiile impuse.