Situația îngrijorătoare. De ce uneori numărul nou de cazuri COVID-19 este mai mic

Publicat: 15/12/2020 | 09:59

Potrivit datelor statistice date de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost anunţate ieri cele mai puţine cazuri noi de COVID-19 din ultimele cinci săptămâni, dintr-un număr tot mai mic de teste.

Concret, au fost confirmate 3.252 de cazuri, din aproximativ 8.000 de teste efectuate, adică 40% dintre acestea au fost pozitive. Epidemiologii pun evoluţia pozitivă din unele zone ale ţării atât pe seama unui grad mai bun de respectare a regulilor, cât şi pe cea a unui volum mai mic de teste efectuate.

Capitala, doar 550 de cazuri

Capitala, cu aproximativ 550 de noi îmbolnăviri, rămâne pe primul loc în raportările zilnice, deşi incidenţa infectărilor a coborât uşor sub şapte cazuri la mia de locuitori. Clasamentul este completat de Constanţa – cu peste 300 de cazuri şi aproape 6,5 la mie rata de îmbolnăvire, la fel ca şi în Ilfov.

Alte 12 judeţe mai figurează ca zone roşii, având peste trei cazuri la mia de locuitori, în timp ce şapte judeţe se menţin în zona verde, cu mai puţin de 1,5 infectări la mie.

Epidemiologii pun evoluţia pozitivă din unele zone ale ţării atât pe seama unui grad mai bun de respectare a regulilor, cât şi pe cea a unui volum mai mic de teste efectuate.

Și decese au început să scadă

Și numărul deceselor asociate COVID-19 a înregistrat o scădere pentru a treia zi consecutiv. Au fost anunţate alte 109, cele mai puţine din ultima lună. A început să crească însă, din nou, numărul persoanelor internate în spital şi s-a revenit peste pragul de 12.000, în timp ce la terapie intensivă numărul pacienţilor se menţine ridicat – 1.289, scrie Radioiasi.ro.