Tânăr din Iași, mort în urma unui accident feroviar. Ar fi așteptat pe calea ferată venirea trenului

Publicat: 16/06/2021 | 10:43

Un tânăr din Iași a încetat din viață luni seara, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită în plin de un tren. Anchetatorii nu exclud ca bărbatul să fi oprit intenționat autoturismul pe calea ferată. Pentru moment, nu s-a stabilit dacă a fost vorba de o sinucidere sau despre un accident. Polițiștii fac în continuare verificări.

Tragedia a avut loc luni, în jurul orei 19:00, în localitatea Luncași, comuna Hălăucești. Iulian Ciurdea (23 de ani) se afla la volanul unui VW Golf, când a fost lovit de tren. Medicii au sosit rapid la fața locului, dar tânărul nu a mai avut nicio șansă să fie salvat, leziunile fiind grave. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe raza localității Luncași s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui bărbat. În cauză a fost deschis un dosar penal și s-a dispus necropsia pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, potrivit bzi.ro.

Pe rețelele de sociale, prietenii tânărului au transmis condoleanțe familiei îndurerate. “Nu pot să cred, era proaspăt tătic! Dumnezeu să-l ierte”, a scris un cunoscut de-al tânărului pe Facebook.

Anchetatorii tind să creadă că a fost vorba sinucidere, însă nici varianta unui accident nu este exclusă. Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Urmează să se stabilească cauzele decesului.

Tânăr din Iași, mort în urma unui accident feroviar. “Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt…”

Iulian Ciurdea este din Stolniceni-Prăjescu, iar pe contul său de Facebook a arătat că este angajat la Kosarom. Recent, devenise și tată.

Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme.

În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de «antidoturi» precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, ele pot crește absorbția toxicelor, ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.