Singurătatea i-a ucis! Mulți oameni morți de COVID-19 au fost descoperiți în locuințe la câteva săptămâni de la deces

Publicat: 08/06/2020 | 17:39

În Marea Britanie au fost descoperiți mai mulți oameni decedați din cauza noului coronavirus în timpul pandemiei. Însă trupurile neînsuflețite au fost raportate autorităților abia la câteva săptămâni de la moarte.

Morții de COVID-19 au fost identificați fie de rude, vecini sau prieteni, însă din păcate toți au fost găsiți decedați la câteva săptămâni bune, trupurile începând deja să se descompună.

CITEȘTE ȘI: Starea de alertă nu se va încheia în România pe 15, ci pe 16 iunie. Dar asta numai dacă…

Specialiștii care se ocupă de bilanțul persoanelor vârstince au raportat că majoritatea identificați în case la câteva săptămâni de la deces erau personae singure, care trăiau pe cont propriu, departe de ceilalți membri ai familiei lor. Mai ales că această perioadă a pandemiei a restricționat vizitele la bătrâni.

„Pandemia de Covid-19 a creat o epidemie de singurătate, nu doar pentru persoanele în vârstă”, a declarat prof. Martin Marshall, șeful Colegiului Regal al Medicilor Generaliști

CITEȘTE ȘI: Polițist local din Bacău, infectat cu noul coronavirus: ”Nu știm exact cum s-a întâmplat”

„Medicii generaliști lucrează pentru a verifica pacienții care sunt vulnerabili, iar voluntarii NHS au făcut o treabă bună pentru a avea grijă de persoanele vulnerabile din comunitățile lor. Dar observăm o creștere a numărului persoanelor care mor în comunitate, de multe ori acasă și deseori din cauza condițiilor care nu au legătură cu Covid-19, cum ar fi stopul cardiac”, a mai spus Marshall.

Nu se știe încă cu exactitate câți oamenii au murit acasă în timpul restricțiilor, dar cifrele vor apărea în următoarele luni.

CITEȘTE ȘI: ANM, în alerta! Canicula pune stăpânire pe România. Pe ce dată începe

Unii dintre cei care au fost găsiți au murit ca urmare a coronavirusului, a spus dr. Mike Osborn, patolog din Londra.

„Ne-am temut întotdeauna că mai mulți oameni în vârstă vor fi găsiți morți singuri acasă, fie victime ale virusului, fie din alte cauze și este extrem de trist să constatăm că acesta este adevărul”, a declarat Caroline Abrahams, directorul al organizației caritabile Age UK.