Simptomul care poate indica dacă o persoană a fost infectată cu virusul COVID-19! Ce spun specialiștii că se întâmplă cu ochii oamenilor contaminați

Publicat: 19/04/2020 | 18:19

Pandemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime. În fiecare zi numărul celor infectați crește simțitor. Mulți dintre cei care au contactat deja virusul sunt asimptomatici și nu realizează că au fost contaminați, pentru că principalele simptome ale bolii apar destul de târziu. Însă specialiștii au descoperit semnul care poate confirma timpuriu dacă o persoană a fost sau nu infectată.

Se pare că inflamația ochilor ar putea reprezenta un semn mai timpuriu al infecției, potrivit doctorului oftalmolog Diaz. Astfel, conform specialiștilor, infecția cu virusul Covid-19 se poate observa prin anumite modificări la nivelul ochilor. (CITEȘTE ȘI: PANDEMIA DE CORONAVIRUS PUTEA FI EVITATĂ! CE SE ÎNTÂMPLA LA LABORATORUL DIN WUHAN? AUTORITĂȚILE AU TRAS SEMNALUL DE ALARMĂ DIN 2018)

Experții în domeniul sanitar au lansat o nouă ipoteză potrivit căreia ochii care au vasele de sânge mai vizibile ar putea indica faptul că  persoana respectivă este deja purtătoare a virusului. Se pare că noul coronavirus poate afecta conjunctiva din ochi la un anumit procent de oameni. (VEZI ȘI: BILANȚUL TRAGIC AL EUROPEI! EPIDEMIA DE CORONAVIRUS A UCIS PESTE 160.000 DE OAMENI LA NIVEL GLOBAL)

Principalele simptome ale bolii rămân în continuare febra, tusea și durerea în gât, dar doctorul oftalmolog Diaz a declarat pentru publicația Health că inflamația ochilor ar putea reprezenta un semn mai timpuriu.

„Multe afecțiuni virale pot afecta ochiul, provocând de obicei un tip de conjunctivita foliculara. Învățam că acest virus (n. r. Covid-19) poate afecta conjunctiva la o parte din oameni”, a spus oftalmologul de la Centrul Medical Yale, potrivit Daily Star

Diaz a mai afirmat că persoanele care au simptome oculare pot fi capabile chiar să transmită virusul prin secrețiile ochiului.

Deși inflamațiile ochilor pot reprezenta un simptom al infecției cu virusul COVID-19, Academia Americana de Oftalmologie subliniază totuși că „este important să ne amintim că acestea pot fi cauzate și de alergii,  fiind cea mai des întâlnită cauza.”