Silviu Biriș, revoltat de decizia autorităților! Mesajul controversat pe care l-a transmis: „Vă faceți părtași la moartea unui popor”

Publicat: 04/04/2020 | 15:28

Silviu Biriș este unul dintre actorii recunoscuți ai României. Recent, acesta a devenit și student la Facultatea de Teologie. În contextul epidemiei de coronavirus autoritățile au decis ca bisericile să fie închise, iar slujbele să se desfășoare în absența credincioșilor. Acest lucru l-a revoltat pe actor, care a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare.

De când a devenit student la Facultatea de Teologie, Silviu Biriș este un susținător înfocat al Bisericii Ortodoxe și s-a dedicat cunoașterii spirituale și credinței. Acesta a fost profund deranjat de hotărârea pe care autoritățile au luat-o în legătură cu modul în care se desfășoară slujbele în această perioadă. Actorul nu s-a mai putut abține și a răbufnit. (CITEȘTE ȘI: MOTIVUL PENTRU CARE SILVIU BIRIȘ A LUAT CALEA BISERICII: „POT DEVENI PREOT DACĂ MĂ FAC CĂLUGĂR”)

„În atenția celor care și-au asumat deciziile unei țări. Vă faceți părtași la moartea unui popor. Închizând bisericile, închideți «Spitalele Sufletelor». Voi aveți acum de lucru. Dar noi ce facem?! Vă privim încarcerați cum vă faceți și faceți planuri de salvare. Lăsați-ne și pe noi să vă ajutăm! Lăsați-mă și pe mine să mă salvez! Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze!

Altfel veți fi responsabili nu pentru 70 sau 100 sau 1.000 de decese, ci pentru milioane. Nu vă mai raportați doar la cele materiale, văzute, raportați-vă și la suflet, la cine vă dă viață și vă ține în viață! Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie. Suntem oameni! Cât despre cei care nu mărturisesc aceeași credință cu mine, uitați-vă în sufletele voastre. Sunt probabil la fel de goale ca portofelele… Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!”, a scris pe conturile socializare actorul Silviu Biriș.