Sile Cămătaru, lovitură cruntă încasată după gratii. Ce au decis magistrații în dosarul temutului interlop

Publicat: 18/06/2021 | 07:50

Aflat în spatele gratiilor, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, a încasat o lovitură cruntă, în cursul zilei de miercuri, din partea judecătorilor, care au respins solicitarea în care temutul interlop ceruse schimbarea regimului de detenție.

Disperat să scape din închisoare sau măcar să beneficieze de un regim de detenție mai lejer, Vasile Balint a dechis, în ultimele săptămâni, mai multe procese. Miercuri, magistrații de la Judecătoria Moreni au respins cererea de anulare a unui document emis de judecătorul delegat, potrivit spynews.ro. O veste teribilă pentru interlop, care rămâne, pentru moment, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni.

Sile Cămătaru așteaptă deciziile în alte două dosare similare, pe 23 iunie și pe 21 iulie. “Pentru pronunţarea soluţiei în dosarul nr. 533/262/2021 şi rămânerea acesteia ‘definitivă’ precum şi pentru ataşarea deciziei penale nr. 352/20.05.2021 a Tribunalului Dâmboviţa, amână cauza şi acordă termen la 21.07.2021”, au decis judecătorii, în unul dintre dosare.

Sile Cămătaru, încă o condamnare

Reamintim că, recent, Vasile Balint a fost condamnat într-un dosar care a avut ca obiect “infracţiuni la alte legi speciale”, motiv pentru care sunt șanse mici să fie eliberat înainte de termen. “Condamnă pe inculpatul Balint Vasile la 9 luni închisoare. Adaugă pedeapsa de 9 luni închisoare la restul de 4 ani 2 luni şi 19 zile închisoare, rămas neexecutat din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp., (…) astfel că, în final se dă spre executare pedeapsa de 4 ani 11 luni şi 19 zile închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp. Conform art. 65 alin.3 cp., face aplicarea disp. art. 66 lit.a,b,h, pe durata executării pedepsei principale. Conform art. 72 cp deduce din pedeapsa aplicată, perioada executată de la 11.12.2017 la zi. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 32din 11.12.2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti Secţia I Penală şi emiterea unui nou mandat de executare pentru pedeapsa stabilită prin prezenta”, au decis magistraţii.