Sile Cămătaru a sperat până în ultima clipă, dar a primit o veste devastatoare

Publicat: 27/02/2020 | 10:33

Vasile Balint – cunoscut în lumea interlopă sub nickname-ul de Sile Cămătaru – a solicitat să fie eliberat condiționat, în repetate rânduri, invocând diferite motive, numai că Judecătoria Sectorului 5 i-a aplicat un adevărat ”croșeu” legislativ, iar speranțele sale s-au dus ca și cum nu ar fi existat.

Sile Cămătaru s-a ales cu încă 9 luni de închisoare, care se vor adăuga anilor pe care îi are de petrecut în spatele gratiilor. Totodată, lui Sile Cămătaru i-au fost confiscate două telefoane mobile și cartele, plus alte bunuri care au fost depuse la Camera de Corpuri Delicte a Poliției Sectorului 5.

“Condamnă pe inculpatul Balint Vasile la 9 luni închisoare. Adaugă pedeapsa de 9 luni închisoare la restul de 4 ani 2 luni şi 19 zile închisoare, rămas neexecutat din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp., (…) astfel că, în final se dă spre executare pedeapsa de 4 ani 11 luni şi 19 zile închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp. Conform art. 65 alin.3 cp., face aplicarea disp. art. 66 lit. a,b,h, pe durata executării pedepsei principale. Conform art. 72 cp deduce din pedeapsa aplicată, perioada executată de la 11.12.2017 la zi. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 32 din 11.12.2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti Secţia I Penală şi emiterea unui nou mandat de executare pentru pedeapsa stabilită prin prezenta. În baza art. 112 alin.1 lit.b cp confiscă de la inculpatul Balint Vasile, următoarele bunuri: telefon mobil Nokia … şi SIM … folosit, telefon GT Star, IMEI …, CARTELĂ (…) …, cartelă (…) …, cutie metalică Lipton, folosită, cutie din lemn, bunuri depuse la Camera de Corpuri delicte a Poliţiei Sector 5, conform dovezii seria (…) din data de 10.04.2018”, au decis magistraţii, potrivit spynews.ro.

Sile Cămătaru: ”Vor să mă omoare!”

Reprezentanţii Administrației Naționale a Penitenciarelor au decis să-l trimită pe Sile Cămătaru la Penitenciarul Mioveni, la aproape 130 de kilometri de casă. Condamnatul explicase că are probleme medicale grave şi un dosar pe rol, la Bucureşti, iar transferul la Mioveni l-ar obliga să facă “naveta” cu duba, informa sursa citată mai sus.

“Vor să mă omoare! Ei ştiu că sunt bolnav şi că nu aş rezista să fiu transportat câte 260 de kilometri, dus-întors, prin căldură, nedormit… Deşi legea îi obligă să mă transfere aproape de localitatea de domiciliu, mai ales că mai am şi un alt dosar la Bucureşti, au susţinut că nu au locuri la Jilava şi m-au trimis la Mioveni. Vor să mă ţină toată ziua pe drumuri, între Mioveni şi Bucureşti, ca să mor din cauza afecţiunilor pe care le am şi a epuizării”, se plângea Sile, potrivit avocatului. Aspecte care, de altfel, se regăsesc şi în cererea trimisă de Sile conducerii ANP, alături de mai multe documente medicale.