Și-a rupt ambele picioare încercând să fugă de urs! Experiența traumatizantă a unui turist în munții Făgăraș

Publicat: 28/06/2020 | 15:09

Un turist care se afla în apropierea cabanei Turnuri din munții Făgăraș s-a speriat cumplit în momentul în care a văzut un urs pe creasta muntelui.

În momentul în care bărbatul a zărit animalul, acesta a început să fugă panicat, iar în alergătura rapidă omul și-a fracturat ambele picioare, căzând, probabil, din neatenție.

Șeful Salvamont Sibiu a informat că a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a-l prelua pe turistul cu traumatisme la ambele picioare.

„Acesta a suferit un traumatism la ambele picioare după ce s-a speriat de un urs în zona de creastă din apropierea cabanei”, a spus Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.

Turistul va fi transportat la UPU Sibiu.

Pericol public cu un urs în Băile Tușnad

A fost pericol public pentru localnicii din Băile Tușnad. O ursoaică și trei pui au intrat într-un magazin alimentar din stațiune. Jandarmii au intervenit pentru a îndepărta animalele care erau în căutare de hrană. Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat că, în ultimele 12 ore s-au primit patru apeluri la numărul de urgenţă 112, care semnalau prezenţa unor urşi în staţiune, scrie Agerpres.

Primul apel anunţa că o ursoaică şi trei pui ar fi intrat într-un magazin din staţiune. Din cele relatate de femeia care a sunat la numărul de urgenţă, ursoaica a fost atrasă de alimentele din magazin.

CITEȘTE ȘI: Ce a pățit un profesor de la o școală din Târgu-Jiu, care a divulgat subiectele de la Evaluarea Națională

A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Până la sosirea acestuia, la faţa locului a intervenit un jandarm montan din cadrul Postului Băile Tuşnad, care a reuşit să îndepărteze animalul.