Și-a dat seama că urma să fie victima unui escroc, așa că a trimis plicuri de ceai și biscuiți în locul telefonului pe care voia să-l vândă

Publicat: 14/04/2021 | 15:31

În ziua de azi, escrocii au tot felul de metode de a-i înșela pe oameni. Doar că un bărbat a reușit să le vină de hac, după ce a fost la un pas de a fi victima lor.

Recent, Anthony Cooper, un bărbat din Londra și-a pus telefonul aproape nou la vânzare pe Facebook. Acesta cerea 550 de lire pentru el. Ulterior a fost contactat de o persoană, care susținea că este fiica unui pensionar.

Anthony și-a dat seama imediat că este vorba despre o escrocherie. Când au început să converseze pe Whatsapp, suspiciunile sale au fost confirmate. Cumpărătorul s-a dovedit a fi, de fapt, un bărbat domiciliat în Londra. Iar la o căutare rapidă pe Google, Anthony a observat că numărul de telefon al individului apărea într-o serie de escrocherii pe Facebook.

Așa că, în locul telefonului, Anthony a trimis pliculețe de ceai și biscuiți. A primit un mesaj prin care se confirma faptul că bărbatul ar fi pus banii în cont, însă după câteva ore a primit un mail prin care i se spunea că tranzacția a eșuat și că trebuie să cumpere vouchere de pe Amazon, în valoare de 400 de lire.

Escrocul, însă, avea să aibă parte de surpriza vieții sale atunci când a deschis pachetul și a văzut mesajul postat de Anthony: ”Ai aici un pliculeț de ceai. Băutura e din partea mea. O să postez asta pe Facebook ca să te fac celebru”, a fost mesajul lui Anthony care a vrut să atragă atenția internauților asupra escrocilor.