Shaormeria Dristor din Capitală s-a făcut scrum, în urma unui incendiu violent. Două persoane au fost rănite

Publicat: 28/04/2021 | 08:38

Pompierii au intervenit de urgență în această dimineață, în Capitală, după ce renumita shaormerie din Dristor a luat foc. În urma incendiului izbucnit, două persoane au fost rănite. 

Pompierii ISU B-IF au intervenit în această dimineață pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant din bd. Cantemir. Flăcările s-au manifestat atât în interior, cât și la exterior, la nivelul acoperișului, pe o suprafață de 400 mp.
Au fost luate măsuri rapide pentru localizarea incendiului și pentru evacuarea locatarilor din 2 blocuri, care sunt învecinate acestui restaurant.
La fața locului au actionat de urgență 14 autospeciale de stingere, 3 autoscări, SMURD, dar și un echipaj de descarcerare.
În urma evenimentului a rezultat rănirea a două persoane (un bărbat și o femeie), angajați ai restaurantului, ca urmare a expunerii la monoxid de carbon.

Văzând incendiul uriaș, mai mulți locatari ai blocurilor vecine au ieșit la fereastră, pentru a vedea ce se întâmplă, șocați de flăcările violente care au mistuit restaurantul.

Incendiul care a izbucnit în interiorul restaurantului și s-a extins la acoperișul construcției a afectat și fațada unui bloc din apropiere.

Dristor Doner Kebap este unul dintre cele mai mari lanțuri de fast-food românesti și a început activitatea din 1999, iar în prezent are 17 locații în Capitală.

Incendiu violent la spitalul COVID-19 din Bagdad

Potrivit AFP și DPA 82 de persoane și-au pierdut viața în incendiul care a izbucnit zilele trecute, în Bagdad. Scenele dramatice au avut loc într-un spital care era destinat îngrijirii pacienților bolnavi de Covid-19. Din păcate, autoritățile anunță că numărul persoanelor decedate se poate schimba de la oră la oră.

Ministrul de Interne irakian a declarat că în urma incendiului care a avut loc în dimineața zilei de 25 aprilie, 82 de persoane au decedat, iar alte 110 au fost rănite. Se pare că totul a pornit de la explozia unui rezervor de oxigen, relatează BBC. Șeful Apărării Civile din Irak, generalul-maior Kadhim Bohan, a declarat presei de stat că focul a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a spitalului. Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi a cerut o anchetă imediată asupra cauzelor a ceea ce el a numit „un accident tragic”.

Sursă foto: captură video