Sfaturi utile în timpul pandemiei. Cum poți prelungi termenul de valabilitate al alimentelor

Publicat: 07/04/2020 | 10:59

Pentru că de aflăm în plină pandemie de coronavirus, iar autoritățile ne sfătuiesc să ieșim cât mai rar din casă, e bine să știi că multe dintre alimentele pe care le cumpărăm dacă le depozităm corect pot fi păstrate mult după ce termenul de valabilitate expiră.

Iată câteva sugestii care vă pot fi utile în aceasta perioadă în care cel mai important lucru este să ne protejăm.

Păstrați laptele într-un recipient din sticlă. Recipientele de sticlă se păstrează reci chiar și după ce sunt scoase din frigides, motiv pentru cale calitatea laptelui nu va fi afectată atunci când este scos din frigider.

Brânza rezistă mai mult dacă brânza trebuie învelită într-un prosop de hârtie umezit cu oțet diluat cu apă. Depozitată astfel în frigider, într-o caserolă de plastic, brânza se păstrează mai mult timp și nu se îngălbenește.

În cazul pâinii, pentru a rămâne proaspătă și a nu se usca, ea trebuie acoperită cu un prosop de bucătărie și băgată într-o pungă de hârtie.

Cum se păstrează legumele și fructele

Lămâie păstrate într-o pungă de plastic, în frigider, rămân bune o perioadă mai îndelungată. Un experiment a arătat că, depozitate astfel, lămâile pot fi păstrate chiar și timp de o lună.

Pentru a nu se oxida, bucațile de avocado trebuie stropie cu suc de lămâie sau cu ulei de măsline. Depozitate într-o pungă de hârtie, ciupercile nu mucegăiesc în frigider și pot fi păstrate mai mult timp.

Imagine de Дарья Яковлева de la Pixabay