Sfaturi pentru românii care vor să călătorească în Grecia. Lockdown-ul rămâne în vigoare

Publicat: 18/04/2021 | 17:56

Românii care vor să călătorească în Grecia sunt obligați, în continuare, să respecte restricțiilor privind lockdown-ul. Datele privind aceste măsuri diferă de cele transmise de ministerul Turismului. 

Informația a fost transmisă de către reprezentanții grupului Forum Grecia. Astfel, măsurile privind carantina sunt menținute până în 26 aprilie, urmând ca după această dată să fie anunțate noi măsuri, fără ca asta să însemne obligatoriu ridicarea carantinei.

De ce este nevoie să treci granița

Turiștii români sunt obligați să prezinte un test PCR cu rezultatul negativ pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Totodată, aceștia vor sta în carantină timp de șapte zile și nu vor putea merge la taverne sau restaurante deoarece acestea sunt închise.

Contracții cu informațiile oferite de guvern

Dan Drăgan, român stabilit în Thassos și reprezentantul comunității Forum Grecia, spune că declarația făcută de ministrul Claudiu Năsui, cu privire la deschiderea graniţelor Greciei din 16 aprilie pentru turiști, i-a luat prins surprindere deoarece autoritățile elene nu au anunțat nimic oficial.

„În acest moment oficial nu știm nimic. Știm doar că sezonul turistic o să fie deschis pe 14 mai, cu anumite excepții pilot, înainte de Paște. Așteptăm și noi o decizie fermă din partea statului elen în legătură cu aceste excepții, pentru că turiștii români vor să vină în Grecia”, a declarat acesta, citat de Gândul.ro.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, anunța la începutul săptămânii că, începând din 16 aprilie, se va redeschide turismul în Grecia pentru români. De asemenea, ministrul Năsui spunea că turiștii vor fi primiți și pe baza adeverinței de vacinare, lucru pe care autoriățile elene nu l-au anunțat oficial. Potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul MAE, românii trebuie să prizinte un test PCR cu rezultat negativ la COVID-19.