Sfâșietor! I-a murit unul dintre părinți chiar luni dimineața, înainte de Evaluarea Națională

Publicat: 15/06/2020 | 11:48

Sfâșietor! Unui elev i-a murit unul dintre părinți chiar luni dimineața, înainte de Evaluarea Națională.

Astăzi a început Evaluarea Națională 2020, iar elevii au avut prima probă la Limba și Literatura Română. Din păcate, însă, unuia dintre elevii înscriși pentru a susține examenul i-a murit unul dintre părinți chiar luni dimineața.

Elevul va putea veni, în schimb, în sesiunea specială care va avea loc pe 29 iunie.

Elevii au susținut prima probă scrisă la Limba și Literatura Română

Un număr de 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în București, s-au înscris la Evaluarea Națională, care a început, luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Elevii sunt informați că nu au voie să aibă la ei manuale, dicționare, notițe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Pixul și buletinul, sau certificatul de naștere sunt singurele obiecte cu care elevii pot intra în sala de examen, de la Evaluarea Națională 2020. (CITEȘTE ȘI: DE CE AFTERSCHOOL-URILE, GRĂDINIȚELE ȘI CREȘELE NU SE VOR MAI REDESCHIDE DIN 15 IUNIE. MONICA ANISIE A FĂCUT ANUNȚUL)

”Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.

De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări sau materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, a spus Ministrul Educației.

Un cadru medical va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen. Pentru copiii care au temperatura peste 37,3 testul va fi repetat de trei ori, cu o pauză de câteva minute înainte de repetare. (VEZI ȘI: RAED ARAFAT, AVERTISMENT PENTRU TOȚI ROMÂNII: “NU SUNTEM ÎN SITUAȚIA DE NORMALITATE! ÎNCĂ NU ȘTIM…”)

În timpul probei, elevii au purtat o mască de unică folosință, pe care au putut să o dea jos, cu acceptul comisiei, ca să bea apă.