Sergiu Băhăian, criminal în serie, a fost executat de bănci în ciuda faptului că se află în spatele gratiilor

Publicat: 23/06/2021 | 18:13

Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani pentru instigare la infracțiunea de omor, dar judecat și condamnat și în alte dosare (pentru înșelăciune și constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup), a fost executat de bănci din pușcărie.

Supărat că reprezentanții unei bănci i-au pus poprire, deoarece ar fi avut să le achite foștilor parteneri de afaceri sute de mii de lei, motiv pentru care i s-a blocat accesul la cont și, implicit la cardul bancar, Sergiu Băhăian a mers în instanță.

A depus o contestație la executare, care i-a fost respinsă pe 27.01.2021 de către Judecătoria Giurgiu. Intimați sunt: SC BRD Sogelease IFN SA și Serviciul Financiar sl Penitenciarului Giurgiu, potrivit replicaonline.ro. Însă, Sergiu Băhăian nu s-a lăsat și a cerut reexaminarea cererii. Ceea ce s-a și întâmplat, tot la Judecătoria Giurgiu. Pe 4.05.2021, însă, judecătorii i-au respins cererea.

Sergiu Băhăian a fost condamnat, definitiv, în 2013, de instanţa supremă la 26 de ani de închisoare, în dosarul de înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals.