Serbia, măsuri dure în criza coronavirusului. Când au voie să iasă din case persoanele în vârstă

Publicat: 30/03/2020 | 07:31

În România a fost emisă Ordonanța Militară nr. 2/2020, iar Scenariul 4 în criza coronavirusului va fi pus în aplicare în momentul în care numărul pacienților infectați va ajunge la 2.000. 

Sunt măsuri restrictive suplimentare, necesare în lupta împotriva COVID-19, dar persoanele de peste 65 de ani au primit o veste bună de la ministrul MAI Marcel Vela. Pot ieși din case și în cursul dimineții, pentru motive medicale, dar și seara, între orele 20-21.00, pentru a plimba animalele de companie. În ceea ce privește apropvizionarea, bătrânilor i se permite să meargă la magazine, după prânz. Spre deosebire de România, Serbia, spre exemplu, a fixat măsuri mult mai dure din acest punct de vedere. Persoanele în vîrstă pot merge la cumpărături numai o dată pe săptămână duminica, la primele ore ale dimineții.

„Deoarece nu am voie să ies – am 80 de ani, nevasta mea la fel – nepoata mea vine cu tatăl și mama ei, îi facem cu mâna de la balcon de la etajul 1, stăm un pic de vorbă, ne face cu mâna. Este greu de spus ce ne lipsește mai mult. M-am obișnuit. Oamenii trebuie să aibă răbdare. Așteptăm vremuri mai bune și sperăm că se va termina, deși e greu de prezis când. Nimeni nu spune nimic, poate dura o lună sau două. Autoritățile doar ghicesc. Trebuie să avem răbdare, să așteptăm să vedem ce se întâmplă și să supraviețuim”, spune Ceda Filipovic, un pensionar din Belgrad, potrivit digi24.ro.

Serbia are 659 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 11 decese.

(CITEȘTE ȘI: GERMANIA A GĂSIT LEACUL PENTRU CORONAVIRUS! CUM PUTEM FACE PENTRU A LE URMA EXEMPLUL)