Semnal de ALARMĂ tras de OMS: ”Nu avem nicio dovadă!” Este vorba de testele rapide

Publicat: 19/04/2020 | 12:20

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atenționat că informaţiile potrivit cărora pacienţii vindecaţi de COVID-19 dezvoltă imunitate la virus nu sunt deloc sigure. Nu ar exista nicio dovadă, potrivit OMS, în acest sens. (Citește și: ORDONANȚA MILITARĂ NR. 10 SCHIMBĂ TOT. CE INTERDICȚII ȘI RESTRICȚII VOR INTRA ÎN VIGOARE DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE)

„Sunt multe Guverne care cred că dacă vor folosi teste rapide pentru anticorpi vor putea determina cine este imun şi cine nu la noul coronavirus. În clipa asta, nu avem nicio dovadă că un astfel de test poate arăta că un individ este imun şi, astfel, protejat de reinfectare. Nivelul de anticorpi din sânge nu înseamnă că o persoană este imună. Dar e bine că se dezvoltă tot felul de teste”, a declarat dr. Maria van Kerkhove, conform The Telegraph.

Exemplul Coreea de Sud

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud este în stare de alertă! Nu ai puțin de 111 pacienți care fuseseră declaraați vindecați au recidivate. Virusul COVID-19 a revenit.

Specialiștii cred că pacienții respectivi nu s-au infectat din nou, ci mai degrabă nu s-au imunizat complet și virusul s-a reactivat, mai ales că noile confirmări au venit la scurt timp după ce ieșiseră din carantină. (CITEȘTE ȘI: AL TREILEA TRANSPORT AERIAN CU ECHIPAMENTE MEDICALE DIN COREEA DE SUD VA AJUNGE ÎN ROMÂNIA, ÎN ACEASTĂ NOAPTE)

Nu e mai puțin adevărat că specialiștii se gândesc și la o a doua variant, fiind posibil ca testele să fi indicat rezultate eronate. Cert este că în Coreea de Sud specialiștii caută soluțiii, iar rezultatele acestora vor fi împărtășite Organizației Mondiale a Sănătății, scrie digi24.ro.

ÎNCEPE TESTAREA ÎN MASĂ, ÎN ROMÂNIA! COREEA DE SUD TRIMITE 200.000 DE KITURI PENTRU DETECTAREA CORONAVIRUSULUI

O altă îngrijorare este legată de posibilitatea ca pacienții vindecați să transmită virusul. Unii specialiști spun că datorită anticorpilor dezvoltați în lupta cu virusul, pacienții vindecați nu sunt contagioși.