Semn de solidaritate! Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului italian, joi seara

Publicat: 02/04/2020 | 15:30

Epidemia de coronavirus a cuprins aproape toate lumea, iar peste tot s-au luat măsuri stricte de a împiedica răspândirea accelerată a virusului. Una dintre cele mai afectate țări de către virusul COVID-19 este Italia, țara care găzduiește cei mai mulți emigranți români.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său italian, Sergio Mattarella. Cei doi președinți au discutat despre criza epidemiologică generată de noul coronavirus și despre măsurile de prevenție adoptate, a informat Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate poporului italian, atât de puternic afectat de pandemie, condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor afectaţi de acest virus. Preşedintele României a subliniat că ţara noastră este alături de autorităţile italiene în eforturile pe care le fac în această perioadă şi de întregul popor italian, greu încercat. Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat de disponibilitatea deplină a României de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluţii şi măsuri pentru gestionarea acestei crize, precum şi pentru relansarea economică după rezolvarea crizei sanitare”, se arată în comunicatul de presă emis de Administrația Prezidențială de la București.

Șeful statului a pus accentul pe faptul că  „relaţia bilaterală dintre cele două state este excelentă, bazată pe un Parteneriat Strategic în vigoare de peste două decenii, şi că Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cea mai mare comunitate românească din afara graniţelor ţării, care îndură astăzi, alături de italieni, efectele acestei crize grave”.

Astfel, în semn de solidaritate cu Republica Italiană şi cu poporul italian, Administraţia Prezidenţială a anunţat că va ilumina Palatul Cotroceni joi seara, începând cu ora 20,00, în culorile drapelului italian.