Șeful secției de cardiologie de la Spitalul Militar, infectat cu coronavirus

Publicat: 02/04/2020 | 18:32

Șeful secției de cardiologie de la Spitalul Militar, Silviu Ionel Dumitrescu a fost infectat cu coronavirus. Medicul a transmis un mesaj pe contul său de Facebook și a făcut dezvăluiri după ce a fost infectat cu COVID-19. 

”În urma cu 2 zile, am fost testat si confirmat pozitiv SARS CoV2. Nu, nu este ca o gripa obisnuita, de aceea va rog, cei care puteti, stati acasa, respectati recomandarile autoritatilor! Va anunt ca acum ma simt mai bine, sper ca am depasit perioada critica si imediat ce va fi posibil, ma voi reîntoarce la spital. Grija si atentia cu care m-ati înconjurat au fost coplesitoare: mi-au fost alaturi toti colegii, pacientii, prietenii si nu în ultimul rând, familia.

Vreau sa multumesc în mod special colegilor mei infectionisti si epidemiologi, care si-au aratat toata grija, preocuparea si disponibilitatea în ceea ce ma priveste. Multumiri si intregii mele echipe (medici, asistente, personal medical si administrativ), care m-a sustinut, ajutat si sprijinit pâna în ultimul moment premergator intrarii sectiei în carantina. Dragii mei sunteti niste oameni curajosi si sufletisti, iar eu nu am sa uit niciodata asta!
Adaug multumiri întregii echipe medicale a Spitalului Militar Central. Le merita cu prisosinta!

Nu în ultimul rând, vreau sa le multumesc tuturor pacientilor mei care au sunat la secretariatul SUUMC ”Carol Davila” si la receptia clinicii @Centrul Inimii în fiecare zi, sa ceara vesti despre sanatatea mea. Grija dumneavoastra înseamna foarte mult pentru mine, va rog sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra si a familiilor, astfel încât sa ne revedem doar cu vesti bune si doar pentru consulturi cardiovasculare uzuale.
Inca o data, va rog sa va protejati si sa ramâneti acasa. Efectul acestui virus nu este deloc de neglijat, va asigur. Multa sanatate tuturor, sa ne (re)vedem cu bine!”, a declarat Silviu Ionel Dumitrescu, pe contul de Facebook.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire. În acest moment, la ATI sunt internați 78  de pacienți.

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate  din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste.