Șeful Poliției Sectorului 4, comisar șef Drumariu, a fost destituit din funcție în urma cercetărilor declanșate atunci când a fost prins băut la volan

Publicat: 24/12/2019 | 11:35

În luna mai a acestui an, doi șefi din Poliția română au fost prinși băuți la volan, în București, într-o razie a Brigării Rutiere. Celor doi le-a fost suspendat dreptul de a conduce, iar în timp ce unuia dintre ei i-a fost dată amendă contravențională, celuilalt i s-a întocmit dosar penal.

”În seara de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit mai mulți conducători auto. Doi dintre cei opriți în trafic și testați cu privire la consumul de alcool sunt polițiști. Ambilor conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce, față de unul dintre polițiști s-a luat măsura sancționării contravenționale, pe numele celui de al doilea, care activează în cadrul DGPMB fiind întocmit dosar penal. Cu privire la polițistul din cadrul Sectorului 4 se va declanșa o anchetă disciplinară în cadrul căreia se vor efectua verificări prin structura de control intern”, a transmis, la vremea respectivă, Inspectoratul General al Poliției Române într-un comunicat.

Cei doi au fost prinși în zona Dudești – Pantelimon. Surse autorizate din poliție au declarat că a fost vorba despre Stan Cristian Ionuţ – chestor de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative) și de comisarul șef Drumariu Cornel – şef al Poliţiei Sectorului 4.

Drumariu, destituit fiindcă a ”omis” să anunțe că are calitatea de suspect

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unei informații – în exclusivitate – de ultimă oră. Comisarul șef Drumariu Cornel – şef al Poliţiei Sectorului 4 – a fost destituit din funcție în urma cercetărilor declanșate atunci când a fost prins băut la volan. Cercetarea a fost făcută de Poliția Capitalei și măsura a fost luata având în vedere că polițistul „a omis” sa anunțe, așa cum prevede legea, ca are calitatea de suspect în dosarul penal privind conducerea sub influența alcoolului.

Măsura nu este executorie, Drumariu vând dreptul să depună contestație în termen de 10 zile. Soarta funcției sta, acum, în mâna Inspectorului General, acesta putând decidee dacă este sau nu de acord cu masura dispusă.