Șeful Organizației Mondiale a Sănătății îi avertizează pe tineri: ”Nu sunteți invincibili în fața coronavirusului!”

Publicat: 20/03/2020 | 21:00

De când a fost declarată pandemia de coronavirus, statisticile au arătat că persoanele în vârstă sunt mult mai expuse riscului de infecție cu COVID-19 decât cele mai tinere. Totuși, șeful Organizației Mondiale a Sănătății trage un semnal de alarmă și le transmite tinerilor că nu trebuie să trateze superficial această criză medicală majoră.

Potrivit informațiilor transmise de mediafax.ro, Tedros Adhanom Ghebreyesus a specificat că acest virus este unul deosebit de periculos, iar efectele asupra organismului sunt devastatoare. Indiferent de vârsta la care are loc această infectare cu COVID-19. Și, conform statisticilor întocmite până acum, persoanele sub 50 de ani sau chiar mult mai tinere reprezintă o proporție semnificativă a pacienților, în foarte multe țări ale lumii.

Acest coronavirus te poate ține în spital săptămâni întregi sau chiar te poate ucide. Datele din multe țări arată clar că persoanele sub 50 de ani reprezintă o proporție semnificativă a pacienților care necesită spitalizare”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Totodată, șeful OMS a făcut o serie de recomandări tinerior: ”Nu fumați, faceți sport, faceți pauze dacă lucrați de acasă, aveți grijă de sănătatea voastră…”, a transmis el.

(VEZI ȘI AICI: CIMITIR DIN ROMÂNIA, ÎNCHIS TIMP DE TREI ZILE! PERICOL DE INFECȚIE CU CORONAVIRUS)

”Fiecare individ trebuie să se implice în lupta coronavirusului”

Miercuri, 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat, oficial, pandemie de coronavirus.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a anunțat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„Nu e doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, așa că fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta coronavirusului. Suntem împreună, să facem ceea ce trebuie cu calm și să-i protejăm pe cetățenii lumii. E fezabil”, a mai sous șeful OMS.