Şeful DSP Arad, Constantin Cătană, şi-a anunţat demisia

Publicat: 03/04/2020 | 15:06

La scurt timp după încheierea declarațiilor de presă făcute de Nelu Tătaru, Constantin Cătană și-a dat demisia din funcția de director al DSP Arad. El a anunțat acest lucru prin intermediul unui comunicat de presă remis mass media.

„După șase săptămâni în prima linie, șase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul județului Arad și prin mâinile specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, am constatat că opinia publică arădeană primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului.

Am observat o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor Covid-19 la Arad, dar și o solidaritate a societății civile, a mediului de afaceri, a administrației, care se implică în rezolvarea situației dificile. Am înțeles, în ultimele zile, că arădenii își doresc o schimbare la vârful Direcției de Sănătate Publică.

Este motivul pentru care, după 33 ani în Direcția de Sănătate Publică și 4 ani la conducerea acestei instituții, fac un pas în spate. Îmi înaintez demisia din funcția de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcția de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor și de colaborare. Direcția de Sănătate Publică este o instituție care merită respectul public, pentru că muncește zi și noapte pentru siguranța și sănătatea arădenilor.

Și nu doar în această perioadă de criză! Regret situația creată în spațiul public arădean prin scoaterea din context a unor declarații pe care le-am făcut, dar în calitate de director – și este și opinia mea de persoană civilă – este inadmisibil ca medici rezidenți care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o școală sanitară, să nu știe să îmbrace echipamentele de protecție! Ne dorim ca arădenii să fie protejați și am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigență a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înțeleg cât este de gravă această boală Covid-19 și ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetățenilor și a cadrelor medicale!

Cea mai recentă realizare a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, este punerea în funcțiune a aparatului PCR-RT, care testează atât pacienți, cât și personal medical de miercuri, la 24 de ore de la sosirea în Arad (și nu doar de azi cum greșit se anunță în presa). Sistemul medical arădean se confruntă cu o situație fără precedent. La finalul ei, vom putea trage concluzii. Repet, a început o campanie împotriva mea, iar Direcția de Sănătate Publică trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie. Va veni vremea când vom vorbi despre aceste campanii duse de oameni politici care parcă nu își doresc ca administrația și spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni. Le doresc tuturor cadrelor medicale, tuturor arădenilor, multă sănătate și succes în combaterea Covid-19!”, a anunțat Catană într-un comunicat.