Şeful de Post din Ipoteşti-Olt va fi înmormântat în condiţii speciale. Cum se va desfășura ceremonia

Publicat: 15/06/2020 | 13:48

Şeful de post din comuna Ipoteşti, Alexandru Gibea va fi înmormântat în condiții speciale. Şeful de post din comuna Ipoteşti, Alexandru Gibea, în vârstă de 49 de ani, internat la o unitate spitalicească din Capitală după ce fusese confirmat cu noul coronavirus, a murit sâmbătă seara.

Gibea a fost internat pe 28 mai, la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a ajuns la Spitalul Caracal. Săptămâna trecută, a fost transferat la Bucureşti, unde a decedat, în cursul serii de sâmbătă.

NU RATA – CAZ ȘOCANT ÎN PRAHOVA! UN TÂNĂR A AFLAT CĂ TOATĂ LUMEA L-A CREZUT MORT, DUPĂ CE POLIȚIȘTII AU ÎNCURCAT VICTIMELE

El fusese confirmat cu noul coronavirus alături de adjunctul său. La o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un poliţist din Brebeni. Acest post şi cel din Ipoteşti sunt subordonate Secţiei Coteana, iar oamenii legii au acţiuni comune.
Ulterior, au mai fost confirmaţi cu coronavirus soția și fiica șefului de post, soţia ajutorului de şef de post din Ipoteşti, dar şi cei doi fii şi nepoata sa.

La înmormântare vor participa 20 de persoane

Înmormântarea va fi una restrânsă, la care vor participa în jurul a 20 de persoane, printre care fiica și soția, probabil și membri ai celeilalte familii, având în vedere că a mai fost odată căsătorit, iar slujba de înmormântare va fi una scurtă care va avea loc în fața bisericii din Mărunței și va fi ținută de preotul paroh de acolo. Sicriul cu Alexandru Gibea va fi ținut închis, în interior trupul acestuia fiind fără haine și băgat în doi saci, așa cum arată normele prevăzute pe timpul stării de alertă impusă de pandemia de Coronavirus.

CITEȘTE ȘI – UMILI, APLECAȚI ÎN GENUNCHI. AȘA S-AU FOTOGRAFIAT ZECI DE POLIȚIȘTI PENTRU A ”REDUCE” DIN VINOVĂȚIA MORȚII LUI GEORGE FLOYD

Totodată, coșciugul va fi stropit cu substanțe biocide, iar cei care se vor ocupa efectiv de înhumare sunt echipați cu mijloace de protecție și vor păstra distanțarea socială. Înmormântarea va fi una cu onoruri militare, trei salve de armă fiind trase de un pluton de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt. În zonă vor fi prezenți și câțiva polițiști, un echipaj asigurând măsurile de siguranță dacă situația o va impune, dar și fluidizarea traficului rutier din apropierea cimitirului din Mărunței.