Şeful Corpului de Control al Prefectului din Suceava, beat la volanul unei mașini cu numere ce aparțin MAI

Publicat: 11/02/2020 | 15:49

Şeful Corpului de Control al Prefectului din Suceava a fost prins de oamenii legii beat la volanul unei mașini cu numere ce aparțin Ministerului Afacerilor Interne.

Autoturismul Dacia Logan cu numere ce aparţin Ministerului Afacerilor Interne, care a fost filmat în timp ce se deplasa în mod haotic, era condus de către şeful Corpului de Control al Prefectului, Gheorghe Cotin.

Maşina suspectă, cu numărul de înmatriculare MAI 43933, a fost oprită de un echipaj rutier pe bulevardul principal al municipiului Suceava. Poliţiştii au acţionat în urma unui apel la 112 din trafic în care un bărbat semnala că maşina respectivă se deplasează în mod dubios.

Atunci când a fost oprit de oamenii legii, Gheorghe Cotin nu a vrut să sufle în aparatul etilotest, însă a acceptat să fie condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Conform monitorulsv.ro, alcoolemia a depășit valoarea de 0,8 la mie, astfel că Gheorghe Cotin va răspunde penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

A invocat în faţa prefectului o afecţiune medicală

Referitor la acest caz, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că în data de 6 februarie, când Cotin a fost oprit de echipajul rutier, şeful Corpului de Control avea ordin de serviciu la Primăria Râşca. La ora la care a fost oprit, în jur de 16.00, acesta era practic de serviciu, pe drumul de întoarcere spre sediu.

Prefectul a arătat că în aceeaşi zi, în jurul orei 20.00, Cotin l-a sunat şi l-a anunţat că pe fondul unei afecţiuni medicale a ameţit şi a fost oprit în trafic la intrarea în municipiul Suceava, de către un echipaj de poliţie. Ulterior, după apariţia înregistrărilor în spaţiul public, prefectul a declarat că a fost informat oficial de poliţie despre incident.

„Am dispus toate măsurile legale şi aşteptăm informarea oficială a IPJ Suceava cu privire la rezultatele probelor biologice privind alcoolemia”, a declarat prefectul.

În funcţie de gravitatea faptei, a precizat Moldovan, se poate ajunge până la suspendarea din funcţie a şefului Corpului de Control al Prefectului. Contactat de Monitorul de Suceava, Gheorghe Cotin nu a dorit să comenteze nimic despre incident, spunând doar că este într-o situaţie delicată.