Șefii Poliției din România, declarații despre cazul bărbatului împușcat în București de un agent care a intervenit la incident

Publicat: 22/04/2020 | 11:56

Astăzi va avea loc o conferință importantă la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde vor face declarații șefii Poliției Române despre cazul bărbatului care a fost împușcat în această dimineață în Capitală. Evenimentul a fost programat să înceapă înainte de ora prânzului.

Află și: Bărbatul omorât de polițiști într-un hotel din Capitală este „teroristul” care a intrat intenționat cu mașina în poarta de la Palatul Victoria: “E un manifest despre…”

Șefii Poliției din România, conferință importantă de la sediul MAI

Potrivit dezvăluirilor făcute de Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliției Române, agenții care au răspuns la apelul făcut la 112 au reacționat ca la carte. Și, după ce l-au somat și au tras un foc de avertisment în aer, l-au împușcat mortal pe individul recalcitrant. Bărbatul a fost împuşcat în zona pieptului și a fost dus la Spitalul Elias din Bucureşti, unde a decedat câteva ore mai târziu.

“(…). Colegii mei se află încă la cercetările de la fața locului. În această dimineață, în jurul orei 4, prin apel 112, o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1 a sesizat un bărbat sumar îmbrăcat că amenință pe holuri, având asupra sa mai mute obiecte ascuțite. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 5 Poliție, care după câteva minute l-au depistat. Din primele rezultate, la vederea polițiștilor bărbatul a devenit violent și i-a lovit pe polițiști, ulterior fugind.

A fost localizat la un etaj superior, unde a încercat din nou să lovească și a amenințat, motiv pentru care, după somație, unul din polițiști a executat foc de avertisment, iar ulterior asupra celui în cauză cu armamentul din dotare, rănindu-l.

A fost solicitat un echipaj de prim-ajutor, iar bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior a fost înregistrat decesul, iar cadavrul a fost ridicat și transportat la Institutul Național de Medicină Legală ude se va efectua necropsia. Doi dintre polițiștii care au intervenit la eveniment au primit îngrijiri medicale, având leziuni la nivelul mâinii, respectiv al piciorului., a afirmat comisar-șef de poliție Bogdan Berechet, directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

“Principala misiune a Poliției este siguranta cetățeanului. Îi asigur pe toți polițiști că suntem alături de ei. Fiecare situație este analizată punctual”, a declarat chestor principal de poliție Liviu Vasilescu.

Știre inițială: Astăzi, 22 aprilie, începând cu ora 11:30, secretarul de stat pentru de ordine și siguranță publică al MAI, chestor șef de poliție Bogdan DESPESCU, inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Liviu Vasilescu și directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, comisar-șef de poliție Bogdan BERECHET vor susține o declarații de presă în legătură cu bărbatul împușcat mortal în zorii acestei dimineți, după ce a fost surprins complet dezbrăcat pe o stradă din Capitală.