Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunță măsuri drastice. Cât timp vor rămâne în izolare persoanele în vârstă: ”Trebuie să învățăm…”

Publicat: 13/04/2020 | 08:40

Într-un interviu pe care l-a acordat publicației Bild, șefa Comisiei Europene – Ursula von der Leyen – și-a manifestat optimismul în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, însă a specificat că măsurile restrictive sunt absolut necesare, iar persoanele în vârstă trebuie să înțeleagă că perioada de izolare se poate prelungi.

Nu există un vaccin anti-COVID-19, deocamdată, iar persoanele în vârstă trebuie să limiteze, cât mai mult posibil, contactele cu alte persoane. Chiar dacă este dificilă izolarea este cea mai bună metodă de a lupta împotriva noului coronavirus.  ”În lipsa unui vaccin, contactele cetăţenilor în vârstă vor trebui restricţionate cât mai mult cu putinţă. Ştiu că este greu şi că singurătatea este o povară. Dar este o chestiune de viaţă şi de moarte. Trebuie să rămânem disciplinaţi şi să avem foarte multă răbdare”, a avertizat Ursula von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a repetat, la rândul său, că trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus, așa cum afirmă și specialiștii care studiază noul coronavirus, iar persoanele în vârstă ar putea rămâne în izolare chiar și până la sfârșitul anului. ”Copiii şi tinerii se vor bucura de mai multă libertate de mişcare mai devreme decât persoanele vârstnice şi cei cu condiţii medicale preexistente.Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul pentru multe luni, probabil până anul viitor”, a mai precizat von der Leyen, potrivit a1.ro.

(CITEȘTE ȘI: CUM A AJUNS ROMÂNIA PRIMA ȚARĂ DIN LUME CARE PERMITE ZBORURILE CU MUNCITORI SEZONIERI? PENTRU CÂȚI BANI AU PLECAT LA CULES DE SPARANGHEL)

Nelu Tătaru, după declarațiile făcute de șefa Comisiei Europene: ”Da…”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că și în România este luată în calcula mărirea perioadei de izolare la domiciliu pentru persoanele în vârstă, putându-se ajunga chiar și până la 10-14 săptămâni. Există un risc mai mare de infectare cu COVID-19 la persoanele în vârstă și tocmai de aceea acestea trebuie să înțeleagă că măsurile restrictive impuse de autorități sunt menite ale proteja.

“Da, luăm în calcul şi această măsură la nivelul Comitetului ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii, luăm inclusiv decizia cel puţin pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere şi evoluţia ulterioară, dar ne adaptăm la evoluţia pe care pandemia o va avea în România”, a declarat, duminică, Nelu Tătaru, întrebat dacă se ia în calcul măsura izolării persoanelor în vârstă tot anul, după declaraţiile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

(VEZI ȘI AICI: MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN DIN FOCȘANI, INFECTAT CU CORONAVIRUS, A FUGIT DIN SPITAL ȘI S-A IZOLAT ÎNTR-UN HOTEL. NELU TĂTARU: ”ACUM NU E DE GĂSIT!”)