Secretarul de stat Bogdan Despescu, anunț tranșant pentru românii din Diaspora: ”Dacă veniți acasă…”

Publicat: 09/04/2020 | 23:52

În cadrul conferinței de presă susținută de Ministru de Interne Marcel Vela și cei doi secretari de stat, Raed Arafat și Bogdan Despescu, a fost anunțată OrdonanțaMilitară nr. 8, conform căreia mai multe categorii de oameni pot părăsi domiciliul fără restricții. De asemenea, secretarul de stat, Bogdan despescu a declarat joi seara că cetățenii români care vor reveni în țară pentru a petrece Paștele vor intra în carantină sau în autoizolare.

„Menținem operatională linia a doua de control la frontieră, astfel toți cetățenii care vin în România sunt verificați în această linie de triaj și vor fi introduși în carantină sau autoizolare la domiciliu pentru o perioda de 14 zile.
Pentru cei aflati in afara tarii reiteram pentru a intelege un lucru esential: daca veniti in Rmania pentru a petrece Paștele, îl veti petrece in caracntina sau in autoizolare fara familiile dumneavoastra.

CITEȘTE ȘI: Ordonanța Militară numărul 8. Marcel Vela anunță noi măsuri: ”Este permis din această seară pescuitul”

Nu ne dorim sa aplicam sancțiuni sau să întocmim dosare penale. Menirea noastră este să veghem la aplicarea legilor care au menirea de a stopa acest nou virus”, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu.