Se vor mai majora pensiile sau nu? Eugen Teodorovici a făcut anunțul

Publicat: 13/04/2020 | 21:38

Se vor mai majora pensiile sau nu? În plină pandemie de coronavirus, Eugen Teodorovici dă asigurări celor care aşteaptă majorarea pensiilor din toamnă. 

„Vreau să spun, ca să fie foarte clar pentru cei care ne urmăresc: pensionarii să stea liniştiţi. Chiar dacă actualul guvern umblă la diferite formule şi ia la rectificare în calcul reducerea banilor necesari pentru asigurarea de la 1 septembrie a creşterii cu 40% a punctului de pensie, în Parlament, rectificarea bugetară când va ajunge, rectificarea bugetară va fi modificată astfel încât promisiunile şi legea astăzi cum prevede ea, să se asigure această creştere a punctului de pensie de la 1 septembrie şi a alocaţiilor de la 1 iunie, aşa cum au fost ele votate în Parlament.

Pentru că bani se pot face rost, iar actualul guvern sper să nu facă aceeaşi greşeală pe care au făcut-o alţii în 2010, să reducă din venituri, pentru că efectele negative sunt în lanţ. Se pot găsi alte măsuri şi soluţii, dar nu tăieri de venituri”, a spus Eugen Teodorovici, la România TV.

De pe 1 aprilie, poștașii se deplasează cu mașini, sunt echipați corespunzător, iar pensiile sunt date în plic. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI REVOLTĂTOARE! ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS, MAI MULȚI TINERI AU ÎNCINS GRĂTARE PE ACOPERIȘUL UNUI BLOC)

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1–15 aprilie. (…) Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a  declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Totodată, Horia Grigorescu, directorul companiei, are rugămintea ca pensionarii să păstreze o distanță de cel puțin 1.5 metri față de poștaș. În plus, beneficiarii trebuie să aibă un pix propriu pentru a semna talonul.