Se va prelungi sau nu starea de alertă în România? Guvernul intră în ședință marți

Publicat: 15/06/2020 | 18:53

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă pentru a aproba prelungirea stării de alertă, au precizat surse guvernamentale pentru AGERPRES.

Premierul Ludovic Orban a declarat pe acest subiect, duminică, într-un interviu la B1 Tv, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

CITEȘTE ȘI :Se pregătesc noi restricții în România după ce a crescut numărul de infectări cu noul coronavirus! Avertismentul lansat de Nelu Tătaru

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban, la B1 Tv.

Prim-ministrul a precizat că rămâne restricţionat „în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută”. În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

CITEȘTE ȘI: Îl mai știți pe Mircea Solcanu? Fostul prezentator s-a schimbat radical! Are părul lung și…

Pe agenda reuniunii guvernamentale, anunţată de Executiv, se află, între altele, un memorandum privind aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, mass-media, tineretului şi sportului.

CITEȘTE ȘI: ANAF, anunț de ultimă oră! Românii vor primi notificări

Totodată, Executivul urmează să adopte şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz care vizează punerea în acord a cadrului naţional cu Directivele europene în materie