Se trăia mai bine în comunism? Cât costa o pâine, un bilet la cinema sau un pachet de țigări, în vremea lui Nicolae Ceaușescu

Publicat: 25/06/2020 | 10:03

Foarte mulți români rememorează cu nostalgie perioada comunismului, cea despre care susțin că a fost una extrem de frumoasă, în ciuda tuturor restricțiiilor impuse de regim. Din anul 1989, odată cu căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu au fost instituite noi reguli, mult mai permisive pentru toți românii. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care visează din nou la o viață ca cea de atunci și poate chiar au motive serioase. 

Căderea regimului comunist în decembrie 1989 a marcat numeroase schimbări în viața românilor. Ajunși acum în 2020, unii dintre ei rămași fără job în urma pandemiei de COVID-19 care a lovit țara noastră, încep să rememoreze perioada în care viața nu era atât de complicată, iar prețurile erau decente și permisive.

NU RATA – CUM ARĂTA SERGHEI MIZIL ÎN TINEREŢE, PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUŞESCU. IMAGINILE DE CARE PÂNĂ ŞI EL A UITAT

Unii români susțin că în vremea lui Ceaușescu, deși nu aveai acces la prea multe bunuri, te puteai descurca decent cu cele pe care le puteai cumpăra, mai ales ținând cont de faptul că prețurile erau destul de mici.

Ce prețuri erau în perioada comunismului

Recent, pe un blog în care s-a dezbătut intens acest subiect al comunismului și al vieții pe care o duceau românii atunci, au apărut numeroase discuții legate de prețul produselor din vremea respectivă. Astfel, un salariu în perioada lui Nicolae Ceaușescu era de 1.250 de lei. O pâine costa 3 lei, un bilet la cinema între 1 și 3 lei, o bicicletă putea costa chiar și 1.000 de lei, iar pachetul de țigări Carpați era de 2,5 lei.

CITEȘTE ȘI – CE MESERIE AVEA REGRETATUL COSTIN MĂRCULESCU PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUŞESCU

„Eu imi amintesc, din perioada anilor ’84, ca pretul la margarina era 3 lei – 250g, unt parca 6 lei- 200g, paine impletita 8 lei, paine neagra 2,5 lei. Din anii ’88, coniac Miorita, 40 lei si Ovidiu 19 sau 23 lei” a spus un internaut, despre prețurile din perioada comunismului.