Se suspendă plata facturilor! La ce și pe ce perioadă. Legea a trecut de Parlament și trebuie promulgate de Iohannis

Publicat: 03/04/2020 | 16:56

Facturi la apă, energie, gaze, gunoi, cablu, internet. Despre ele este vorba, iar vestea bună pestru români e că plata se suspendă pentru trei luni. Legea a trecut de Parlament și trebuie promulgate de Iohannis.

Camera Deputaților a adoptat vineri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede amânarea pentru o perioadă de trei luni a plății utilităților pentru următoarele utilități: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV.

E OFICIAL! PARLAMENTUL A APROBAT LEGEA AMÂNĂRII RATELOR LA BĂNCI

Au fost 243 de voturi pentru, 81 de voturi contra si 3 abtineri. Urmează acum ca președintele României, Jlaus Iohannis, să promulge legea pentru ca aceasta să intre în vigoare, scrie stiripesurse.ro.

Proiect de Lege pentru acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile.

CE I-A TRIMIS UN SUCEVEAN DIN CENTRUL FOCARULUI DE CORONAVIRUS LUI ȘTEFAN MANDACHI + REACȚIA OMULUI DE AFACERI VIDEO

(2) La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.