Se spune că noul coronavirus ucide doar bătrâni, dar realitatea e alta. Câți ani are cea mai tânără victimă a virusului ucigaș

Publicat: 09/03/2020 | 08:18

Noul coronavirus afectează nu mai puțin de 99 de țări, iar bilanțul este din ce în ce mai îngrijorător. La nivel mondial, conform ultimelor informații apărute în mass-media, sunt 109.032 de cazuri de infecție și 3.792 de decese.

În Italia, 133 de persoane au murit într-o singură zi, iar pe continentul african a fost înregistrat primul deces. Conform specialiștilor, oamenii în vârstă și care au unele afecțiuni se află într-un pericol mai mare, dar în Wuhan, spre exemplu, a încetat din viață un bărbat care avea doar 36 de ani. Semnele de întrebare, în astfel de condiții, persistă, iar medicii nu reușesc, încă, să găsească răspunsuri mulțumitoare.

Conform datelor oficiale, victimele de până acum aveau între 65 și 80 de ani, iar înainte ca tânărul de 36 de ani să moară existase și decesul unei femei de 48 de ani. „Acest tânăr de 36 de ani este o enigmă”, a declarat David Heymann, profesor de Epidemiologie pentru Boli Infecțioase la London School of Igiene. „Știm că majoritatea persoanelor care par să fi murit până în prezent au co-morbiditate și sunt în vârstă”, a mai spus el, potrivit time.com.

Bărbatul de 36 de ani a fost internat în spital pe data 9 ianuarie – după ce a avut febră mare timp de trei zile -, potrivit comisiei de sănătate din provincia Hubei. O radiografie a arătat că bărbatul avea o infecție pulmonară și un număr mare de globule albe. El a încetat din viață pe 23 ianuarie, după ce a suferit un stop cardiac. Conform specialiștilor, există unele ”predispoziții genetice” care pot duce și infectarea, eventual decesul, persoanelor tinere.