Se schimbă radical vremea! ANM a emis cod galben de ninsori și viscol în 21 de județe

Publicat: 21/03/2020 | 18:48

Meteorologii au anunțat că vremea se va schimba radical începând cu această noapte. Duminică, 22 martie, sunt anunțate ninsori și chiar depunerea unui strat gros de zăpadă în zonele de munte, dar și în regiunile sudice, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

ANM a emis, sâmbătă, o informare meteo vabilă pentru intervalul 21 martie, ora 18:00 – 25 martie, ora 8:00, care vizează o răcire accentuată a vremii, ninsori, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului în întreaga ţară.

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci accentuat, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

CITEȘTE ȘI: Imagini halucinante. Bucureștenii au ieșit la picnic în Herăstrău: Și-au scos măsuțele la „iarbă verde”!

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) şi în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi local Transilvania, Maramureş şi Moldova.

Din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (22/23 martie) precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte şi în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT! SMS-ul pe care românii l-au primit în urmă cu puține momente! Situația s-a…

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind şi spulberând zăpada.

ANM a emis sâmbătă şi o atenţionare de Cod galben de ninsori şi viscol valabilă până luni în 21 de judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Hunedoara, Neamţ, Bacău, Covasna, Braşov, Subiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul sectorului 2 din Capitală, Dan Cristian Popescu, închide toate locurile de joacă și recreere…

Astfel, din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantităţi de precipitaţii în jur de 15 l/mp) în zona Carpaţilor Orientali şi nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde şi Carpaţii Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.